- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já nejraději kupuju chleba a rohlíky od známých pekařů, platím za chleba 36-40Kč, je to asi moc, ale je opravdu výborný, kupuje tam celá moje rodina a neměnil bych. Loni se z rodiného pekařství stala akciovka, ale 50% vlastní pořád tatáž rodina, takže nakupuju pořád dál. Druhým rokem studuju v Brně, ale tu jsem zatím žádné pekařství, malučké, rodinné, hlavně které dobře peče nenašel. Takže opravdu nakupuju přes týden v Albertu rohlíky co se nedají jest, pokud by to někdo četl, tak mě poraďte, nejlépe Královo Pole, Centrum města, díky ;).
pasty se klidně může jmenovat chléb, či houska. A klasický chleba z kvasu a mouky s šestihodinovou dobou výroby na sebe není ani tak hrdý, aby to o něm prodejci vždy věděli. Natož aby se v supermarketech oba výrobky prodávaly když ne oddělně, tak pod jiným názvem.
Zase pekaři!!! Moc to nechápu, neb pečivo je v Rakousku jen o maličko dražší než u nás, cena vstupních surovin plus mínus stejná, cena lidské práce je tu nesrovnatelně nižší. a rakouské pečivo v průměru chutnější. Někde se stala chyba.
Ty polotovary se dováží z Polska kde je vyrábí Belgičané.Technologie v Rakousku vyrobí 24000 ks raženek za hodinu,tady s bídou 7000,spočítej si o kolik lidí musíš zaplatit víc a na lepší technologie nemáš.Když se zdraží o 1,- kč,tak pekař má tak maximálně 20 haléřů a zbytek ma řetězec,v Rakousku je chráněn.
Chleba který tady prodám max. tak 35,- kč stojí v Rakousku 4,5 eura,neporovnávej jen jeden chleba + rohlík,o tom už to dávno neni.
EU a německé obchodní řetězce. Co nedokázala II. sv. válka ani 40 let komunismu, zvládly tyto dvě "mocnosti" během deseti let.
Vivat EU, budeme se živit náhražkami, jaké by ani Hitler vězňům v koncentrácích nedával.
Pekař peče housky sociální demokrad uždibuje kousky a rom mu pomáhá uždibují oba dva
Teď dostanou ještě od Kalouska reformní ránu do vazu a můžeme se všichni jít pást do Řecka..
Komerční chleba a pečivo se už jíst nedá. Kvalita šla dolů a čerstvý chleba koupíte jen v prodejnách, které mají vlastní pekárnu. Cena takového kvalitního a chutného chleba se pohybuje od 32 do 60 Kč za kilogram.
V Německu 1kg bochník podobné kvality přijde jen na 1 euro. A stěžují si němečtí pekaři?
Investici do domácí pekárny máte do dvou let zpátky. Hotová směs na chleba, ze které upečete 750g bochník přijde na 41 centů, řádově tedy na 10 Kč. Plus náklady na pečení (máte-li kvalitní pekárnu) 4 Kč. Bochník Vás přijde na 14 Kč, 1 kg tedy na zhruba na 19 Kč. Kupujete-li stejné směsi v ČR (pokud nejsou v akci), přijdou na 18 Kč. Cena chleba se Vám zvedne na 22 Kč, tj. 29 Kč za kg
Pečete-li z v ČR běžně dostupné mouky (15 Kč/kg), jsou náklady na podobný obyčejný chleba 7,50 mouka, 2 Kč suché droždí, 1,50 Kč koření a 4 Kč náklady na pečení = celkem 15 Kč, 1 kg tedy 20 Kč.
A máte čerstvý chleba, podle druhu, za 2 až 6 hodin hotový. S časovačem (až 13h) máte čerstvé pečivo podle potřeby.
Obilí v Německu je dotované státem. I to je jeden z důvodů, proč je u nich pečivo levnější. A v SRN není dotováno jen obilí, nýbrž spousta dalších potravin. A to má za následek, proč např. Lidl je z poloviny plný německým zbožím...
ani vadit nebude
jediné řešení je, že to zavřou.
Proč to potom dělají? Nikdo je do toho nenutí přece
tak nepotřebují vozit z pekáren.
omyl, nepeče,ale rozmrazuje, dopéká a rozpéká. někdo tu věc k dopečení, rozpečení udělat musí..............