Nový ministr financí začal s personálními změnami

- Dosavadní náměstek místopředsedy vlády pro hospodářskou politiku Jan Mládek nastupuje od úterý 27. července do funkce prvního náměstka nového ministra financí Pavla Mertlíka. Od 2. srpna Mládek zároveň převezme agendu současné náměstkyně pro finanční trhy Irmy Zlatohlávkové, která by do konce srpna měla ministerstvo financí opustit.

Ve funkci prvního náměstka Mládek nahradí dosavadního náměstka pro rozpočet a státní finance Miloslava Fiedlera. Fiedler však nadále zůstane náměstkem s tím, že dojde k úpravě rozdělení pravomocí.

Mertlík připustil možnost personálních změn na ministerstva financí už v den uvedení do úřadu ve středu 21. července s tím, že by rád viděl na ministerstvu financí více náměstků.

MF mělo dosud čtyři náměstky, Miloslava Hejnáka (daně), Irmu Zlatohlávkovou (cenová politika, finanční trhy a bankovnictví), Zdeňka Petříčka (privatizace) a Miloslava Fiedlera (rozpočet a státní finance). Jejich životopisy si můžete prohlédnout na serveru ministerstva financí, viz. odkazy vpravo nahoře.