Arkády Pankrác

Arkády Pankrác | foto: Soňa LechnerováiDNES.cz

Nové centrum Arkády Pankrác naláká Pražany na módu

  • 21
Mezi mrakodrapy na Pankráci vyrostlo nové obchodní centrum - Arkády Pankrác. Obchodníci na poslední chvíli dohánějí, co nestihli. Aranžují výlohy, montují vchody, leští skla, rovnají zboží do regálů. Všech sto čtyřicet obchodů se přitom otevře už zítra.

Palladium, Centrum Černý most, Obchodní centrum Nový Smíchov a další nákupní střediska musí počítat s novou konkurencí. Říká si Arkády Pankrác a rozkládá se na ploše 45 tisíc metrů čtverečních hned u metra Pankrác.

Z rodiny obchodních center nijak zvlášť toto nové nevybočuje. Unikátní je hlavně to, že se hned první den zároveň otevřou všechny obchody. "Nákupní galerie je již několik měsíců plně pronajata," uvádí tisková zpráva.

Své stánky si zaplatili hlavně obchodníci se značkovým oblečením, obuví nebo šperky, kavárny a restaurace. Největšími nájemci jsou módní obchody Peek&Cloppenburg, H&M, New Yorker a skupina Inditex, která vlastní obchody Zara, Stradivarius či Bershka.

V centru najdou práci dva tisíce lidí

Nové centrum, které vyrostlo za rok a půl a stálo tři miliardy korun, vytvořilo pro Prahu dva tisíce pracovních míst. Arkády Pankrác vybočuje také tím, že parkoviště je na střeše.

"Centrum Arkády Pankrác je dalším dokončeným projektem v portfoliu naší společnosti, která se aktivně podílela na jeho vývoji a je zároveň jeho majoritním vlastníkem," uvedl Arnaud Burlin, výkonný ředitel české a slovenské pobočky společnosti Unibail-Rodamco.

Firma je na evropských burzách největším developerem v oblasti komerčních nemovitostí. Své otisky má už i v Česku, kde postavila Centrum Černý Most a Centrum Chodov. Druhým investorem nového centra je firma ECE.

Obchody v centru

Své obchody mají v galerii například módní značky Peek&Cloppenburg, H&M, New Yorker,  Zara, Esprit, Guess, elektronika Datart, supermarket Interspar, rakouský módní řetězec Don Gil, outdoorový Rockpoint, sportovní Puma, Adidas, Nike, Salamander, Humanic, Gabor, Beltissimo, džíny Mustang či Levi´s.

Navštívíte nové centrum Arkády Pankrác?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 27. listopadu 2008. Anketa je uzavřena.

NE
NE 2287

ANO
ANO 871