Nejčtenější finanční zprávy vydává iDNES

  • 10
Nejvíce uživatelů internetu, kteří v lednu hledali na webu ekonomické informace, četlo stránky iDNES Ekonomika+Fincentrum. Vyplývá to z pravidelného měsíčního měření iAudit, které provádí společnost Taylor Nelson Sofres. Auditu se už druhý měsíc po sobě kvůli technickým problémům nezúčastnil zpravodajsko-ekonomický server iHNed.cz.

"Šlo o čistě technické potíže. Nebyli jsme schopni dodat podklady pro audit. Věříme, že v příštích číslech se iHNed objeví," řekl iDNES Jan Vávra ze společnosti Economia Online, která server iHNed provozuje.

Finanční zpravodajství iDNES zvítězilo jak v počtu zobrazených stran (celkem 1 997 004, meziměsíční nárůst průměrné denní návštěvnosti o 203 procent), tak v počtu unikátních IP adres (celkem 83 225, průměrný denní nárůst o 78 procent). Tento ukazatel se dá zhruba přirovnat k počtu počítačů, které se k serveru připojily.

Kompletní výsledky
měřeni iAudit
najdete ZDE.

Zatímco v počtu unikátních IP vítězily stránky iDNES Ekonomika+Fincentrum už v předchozích měsících, více zobrazených stran vykazoval server iHNed.

V lednu iDNES následovaly v počtu zobrazených stran weby Patria Online (1 885 464) a Aliaweb finance (1 839 941). K posledně jmenovanému serveru se připojil také druhý největší počet uživatelů (69 869 unikátních IP), třetí místo podle četnosti adres obsadily stránky Seznam - Peníze (48 699).