Diskuze

Oživení hospodářství může být rychlé, když budeme důrazní, říká ekonom

Vlády musejí vysílat firmám signál, že udělají všechno, co je v jejich silách, aby pandemie koronaviru ekonomiku nepoložila. „Má smysl připravit plán, který každého zapojí a vhodně rozdělí břemeno nákladů, jež bude třeba nést,“ říká v rozhovoru pro MF DNES ekonom Miroslav Zámečník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OT

celosvětová bankovní sít ́ SWIFT zažívá v březnu paradoxně značný růst transakcí:

https://www.swift.com/about-us/swift-fin-traffic-figures

0 0
možnosti
Foto

J84i55r71k81a 83H66o90n24c74ů

21. 3. 2020 13:19

Díky za rozhovor. Ano, v současné době je třeba myslet pozitivně.

1 0
možnosti
RB

Jako asi je lepší být optimistou, ale za sebe musím říct, že tenhle optimismus nesdílím a naopak posun k totální anarchii a vládě práva silnějšího je skoro reálnější...samozřejmě záleží jak dlouho to bude ještě trvat... další dva týdny by se asi podařilo v horizontu pár let srovnat, ale delší doba těžko.. Uvědomte si, že bude celosvětová druhotná platební neschopnost a komukoli cokoli zaplatit předem nebo naopak dodat bez platby, bude dramaticky větší riziko než doposud.

1 2
možnosti
LM

Jste úplně vedle. Recese zde již je slabá od r 2019 a první dva měsíce ji potvrzovaly. Už toto podniky oslabilo. Skokový výpadek tržeb v turistickém ruchu, ubytování, stravování, doprava, maloobchod všeho druhu, výroba automobilů, kde většina podniků nemá rezervy srovnatelné s Čínou, a vše co nějak vydělává je pod různými záminkami přeregulováno, zdaněno, přerozděleno, pokutováno, státy jsou beznadějně zadlužené a vlády řešení problému odkládají na ty, co přijdou po nich.. Všichni mají za to, že je vše nárokové. Pokud se toto jmenuje kapitalismus, pak by mne zajímalo, jak vypadá socialismus a jak teprve komunismus. Ale k věci. čeká nás hluboká, vleklá krize a reprezentace státu si je toho vědoma. Proto v obavách, aby se masy nepohnuly k anarchii, stát hned od počátku nabízí pumpování peněz v podobě 90-100% náhrad mzdy atd. Nikomu není divná, ta neslýchaná vstřícnost? To není solidarita, to je strach. Čeká nás brutální inflace, která se zadluženým vládám hodí k sanaci státního dluhu. Nebudu daleko od pravdy, jestliže jen během následujícího roku, dojde ke znehodnocení úspor nejméně o 50%.

4 2
možnosti
LH

Ja se ani tak nebojim izolovane o ceskou nebo nemeckou ekonomiku.

Spis je problem v tom, ze takova Italie ma uz ted verejny dluh 135%, Spanelsko 85%, a jsou to dve velky a nejvic zasazeny zeme v EU. Navic k nim v lete nikdo k mori neprijede, protoze se bude bat, a budou totalne v haji.

5 1
možnosti
MT

To bude problem Eura bude inflace a dluhy se smáznou anebo Euro skončí.

0 0
možnosti
RM

Hlavně by to chtělo mit soběstačny potravinářský průmysl.

4 1
možnosti
JM

J14a20n 18M76a19r87e29k

21. 3. 2020 4:48

Můžete ho začít budovat. Nic vám v tom nebrání.

2 5
možnosti