Diskuze

Kdo koupil zájezd dřív, prodělal. Krize Boeingu nabídky last minute neomezila

Přes strašení cestovek, že letos kvůli výpadku letounů Boeing 737 MAX nebudou dovolené na poslední chvíli, je nakonec levnějších last minute zájezdů plno. Oproti loňsku sice mírně podražily, i tak se ale nevyplnila nejpesimističtější očekávání, která české cestovky po nuceném odstavení problematických letounů avizovaly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

odstavene MAXy udelaly diru v letovych radech a ruzne aerolinky museji provest zmeny. Ty vetsi, ktere maji flotilu slozenou z vice typu letadel to zvladaji lepe, nez mensi a s flotilou zalozenou na MAXech.

My budeme mit pri nasi nadchazejici ceste jeden z letu s American Airlines ze San Juanu (Puerto Rico) do Dallasu. Od sameho zacatku to byl obycejny B737-800, ne MAX.

Asi pred 2 tydny nam poslali oznameni, ze odlet se posunuje o 3 hodiny drive, na 7.hodinu rano v dusledku zmen leteckeho radu.

Puvodni rad mel prilet letadla AA do San Juanu vecer a jeho odlet v 10 nasledujici rano. Zrejme ale potrebuji letadlo v Dallasu co nejdrive, aby mohlo letet jinam, proto ta zmena.

0 0
možnosti

zájezd si snad koupím sám a hlavně bez CK. Vyberu si co já chci a kde chci a když to vezmu důsledně i číslo pokoje jim nadiktuju. Objednám letenky, den předem si vytisknu "Boarding pass" doklad objednávku v hotelu a letím. Třeba jako o Vánocích do Acapulko. sadu triček a jiného letního...trepky, a jste tam za pár hodin (od nás) a sluničko a nad 30°se zárukou. Jinak je dovolená zadarmo.

Jenže v Mex v zimě neuvidíte ani obláček. A teplota je tam zaručená. Jo, je to fajn místo. Kdo chce dlouho žít, nesmí za město. To se nevyplácí.

0 0
možnosti

Tve vychvalovane americke "vymozenosti" se nijak nelisi od VELMI bezne praxe, kterou znaji obcane zapadoevropskych statu, Kanady, Australie, Japonska a rady dalsich statu ve svete. I ruzni Cesi vyuzivaji moznosti individualniho cestovani bez asistence cestovek.

Problem u nekterych obcanu je v tom, ze cestina neni svetovou reci a kvalita vyuky cizich jazyku ve skolach nadale pokulhava. Obzvlast u starsich turistu se projevuje jeji nedostatek a proto nutnost jezdit na zajezdy s cestovkou, kde se o ne delegat postara.

U jinych - a to plati vseobecne po svete - je to zalezitost pohodli. Mohou si na nasledujici tyden, dva, tri odpocinout a nechat delegata, nebo delgeta a ridice autobusu atd at se o vsechno staraji.

S cestovkou jezdi na zajezdy napr. po Evrope miliony Americanu, pokud nevis. Insight Vacations, Trafalgar, Cosmos, Globus atd atd pro vetsi zajezdy jsou plne americkych a jinych zamorskych turistu. Nebo je mozne cestovat s mensimi exkluzivnejsimi skupinami s mnoha jinymi firmami.

Nasi sousedi (on Spanel s mnoha lety v Australii, ona Australanka) davaji prednost temto zajezdum ciste z duvodu osobniho pohodli, ne proto, ze by nevedeli jak si to sami zaridit a neumeli se domluvit. Obvykle jezdi do Evropy na tury s Cosmosem prospikovane nekdy kratsi samostatnou cestou s autem z pujcovny.

Pred pul rokem si udelali 2 tydenni zajezd do Jordanska s presunem do Egypta na jeho druhou cast spojeny s nekolikadenni plavbou po Nilu. Firma Bunnik Tours specializujici se na male skupiny. V jejich pripade se jejich "skupina" skladala v Jordansku pouze z nich dvou a ridice auta v roli pruvodce. V egyptske casti se k nim pridaly jeste 2 dalsi pary turistu. Natolik byli nadseni s Bunnikem, ze se s nimi chystaji na dalsi cesty v budoucnosti.

0 0
možnosti

a co si český tisk myslel?

Že se snad Boeing položí, nebo co?

To že je ve ztrátě samozřejmě nejen dožene, ale navrší zisky navrch. To jsou jen zbožná přání novinářů.

Boeing jede a stále vyrábí, pravda jiné modely a expedují je po celém světě.

Boeing byl založen v r. 1916 v červenci a jede. Akcie dnes ráno za asi 320 dolarů kus.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Last minute není žádná "služba", ale prostě doprodej posledních volných kapacit... Čímž je samozřejmě dán menší výběr míst a termínů... Vzpomínám na doby, kdy se prodávaly (v Německu) na letištích..

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Turecko, Egypt, Tunisko..... jo, kdo chce kam...

3 3
možnosti

Tak tam jsou levné zájezdy všeobecně. Každý rok na poslední chvíli kupujeme zájezd do Řecka, a je to opravdu velký rozdíl. Ale ano, musí být člověk flexibilní.:-)

0 0
možnosti

Kdo koupil zájezd dřív, prodělal, a kdo ho nekoupil vůbec, tak vydělal....

0 0
možnosti

nevím jak koho, ale mě cestovky nevystrašily. mě vystrašily idnes&spol, které neustále psaly, jak bude vše napjaté. to pisálci idnes se nyní schovávají pod sukně CK.

2 0
možnosti

Ano, ale bylo to logické.

Loni byl v sezóně výběr ze dvou hotelů, dnes jich tam vidím mnohem více.

A díky těm odstaveným Boeingům se to přece dalo předpokládat a ono to vypadá poněkud jinak.

0 0
možnosti
Foto

A proč s CK? Turecko s CK na 10 dní 9 nocí pro dva v září za 55 580 Kč

Když pojedu bez CK do toho samého hotelu a v tom samém termínu tak cena pro dva

35832 Kč je to tedy bez transféru z a na letiště.

0 0
možnosti

Je to tak každý rok. Už o Vánocích cestovky straší, že bude málo lastů, a že si mají lidi koupit dovolenou klidně půl roku dopředu.

No a někteří to opravdu udělají. ;-D

Ale tak na něčem ty cestovky musí vydělat ne. Tak jim to přejme, že najdou dost ovlivnitelných zákazníků.

8 0
možnosti

Přesně tak pane Jochu každý rok lobby cestovek podplatí novináře vč.televizí

a pouští do éteru aby si každý kupoval zájezdy,že nebudou.

2 0
možnosti