Diskuze

Propad stavebnictví zrychluje. Dopadá hlavně na malé firmy a živnostníky

Propad stavební výroby v Česku znovu zrychlil. V červnu se reálně meziročně snížila o 11,5 procenta po květnovém poklesu o 7,7 procenta. Opět si pohoršilo pozemní stavitelství, kam spadá výstavba bytů, kanceláří nebo skladů. Naopak průmyslová výroba v Česku v červnu zpomalila meziroční pokles na 11,9 procenta z květnových 25,7 procenta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně nechtějí nic dělat.

2 0
možnosti

.... dopadá na malé firmy a živnostniky? Kecy v kleci, obojí nestíhají.

4 0
možnosti
Foto

Asi každý žijeme v jiném světě. Poptávám nyní zhotovení nové fasády na dům. Tak polovině firem/živnostníků nestojím ani za odpověď, ta druhá polovina odpoví ve stylu "..máme hodně práce, možná za rok....".

5 0
možnosti

Z pohledu privátu problém není. Je konjuktura zakázek - RD, rekonstrukce bydlení ap. Kamarád s malby firmou si lebedí - podobně řemeslníci. Problém klasický s podlahářem - chtěl mi vyhovět, nemá kdy ! (už vyřešeno).. .

Jak to vypadá se státem ? Co investice do infrastruktury - EET - školy, školky ? Nevím, asi se sejdeme na kongresu oslav - V nové hale Martiny Sáblíkové. Pravda, někteří i připlují vodním kanálem, další hustou sítí dálnic - pak rychlovlakem to bude lepší ! Bude to slavné, že ANO ? Hlavní slovo pronese legendární zedník - pan Lorenc ! Ten, který mnoho vil postavil, aniž by cihlu vzal do ruky ! Tak nám bude lépe :-)

1 0
možnosti

Hlavně řemeslníci raději dělají privátní zakázky, jelikož tam se splatí včas a rychle. U těch velkých zakázek společnosti mají dlouhé lhůty splatnosti faktur. Čím větší projekt/společnost tím delší jsou splatnosti faktur.

2 0
možnosti

Propad stavebnictví zrychluje. Dopadá hlavně na malé firmy a živnostníky

no a u nas je problem sehnat zednika nebo pokrejvace.

2 0
možnosti

Vidím to úplně stejně.

0 0
možnosti

noi..stavebnictví je velký problém

z části jsou firmy přisáté na stát a na obce,kraje.a tam když není co stavět tak je recese

a pak délka povolovacích řízení

z osobní zkušenosti,,teď čerstvá ̈

připojení na obecní vodovod..měla by to být rutina..prostě do 14 dnů..3 týdny max

poprvé na stavebním 8 leden a kopnout do zeme 10 červenec..

a to jsem se tomu intenzivně věnoval,žádné prodlení..

na některé úřady musí jít člověk 4X

a co pak taková větší stavba..tam když úředník zaspí tak není hotové povolení o dalšího půl roku

2 0
možnosti

souhlas, ale i když cílí na soukromý sektor, tak v době krize šetří a škrká i ten soukromý sektor. Stavebnictví bude problém si myslím tak za rok, kdy státu, i soukromníkům dojdou peníze a budou odkládat zbytné investice. Teď se to ještě veze na vlně, kdy peněz bylo dost.

0 0
možnosti

Stavebnictví ještě aspoň 10 % pokles dolu, aby člověk při poptání 5 sádrokartonářů nedostal jen jednu nabídku za 650 Kč/m2 bez sádrokartonu. Zbytek ani neodpověděl.

Takže krize, krize, ať si začnou firmy práce vážit, mít zájem i o menší zakázky a dělají za normální ceny.

1 1
možnosti

A nenapadlo Vás, že neodpovídali, protože nestíhají? Tohle je výsledek, kdy se na gympl dostane už prakticky každý. Nejsou manuálně pracující.

3 1
možnosti

Asi jim stačí podpory od státu - nač by pracovali.

0 0
možnosti

Ten propad ale nijak není vidět v cenách stavebních prací a v cenách práce řemeslníků.

0 0
možnosti

tak ty ceny nemají moc kam klesat, možná u řemeslníků, ale tam je to nabídce a poptávce. Pokud bude podstav, budou i vysoké ceny.

1 0
možnosti

S tim stavebnictvim to musi byt omyl. Prece Alenka rikala, ze se proinvestujeme a o tom, jak hrnou penize do silnic, dalnic a VRT....

1 0
možnosti

J45a72n 96C36e14p31e80k

6. 8. 2020 11:17

Koukám, že vy ryjete pokaždé a všude a do všech. Kdo to dle vás dělá nebo dělal správně a když nikdo, tak asi chybíte jako největší expert ve státní správě. R^:-)

1 1
možnosti