Diskuze

Kaplická radnice prodává obecní byty nájemníkům

Obytný dům a byty v dalších objektech, především panelácích, nabízí k prodeji město Kaplice. Nabídka je určena zejména stávajícím nájemníkům, kteří mají předkupní právo. Teprve pokud odmítnou, může byt koupit zájemce, který za něj nabídne nejvíce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Občan - majitel

13. 7. 2005 11:01
Majitel nebo nevolník?
A kdo bude zabezpečovat a dotovat byty pro sociálně potřebné, když se obce raději takto tj. evidentně pod cenou, zbavují "svého" státem darovaného majetku? Budou to i nadále pouze vlastnící nemovitostí, kterým tento demokraticky se tvářící stát, již 15 let diktuje a přikazuje co můžou, nebo spíše nemůžou se svým vlastním majetkem dělat? Kdy bude konečně i vlastníkovi bytové nemovitosti umožněno ubytovat ve svém vlastním majetku své děti, rodiče nebo jiné blízké příbuzné a ne pouze státem dosazené a jeho osobou povinně dotované privilegované regulované nájemníky typu "sociálně potřebného" poslance Křečka? Co takhle Listina práv a svobod anebo  Zákon o rodině? A proč? Vždyť on se této asociální růžovo-červené  vládě  lépe hodí doposud platný socialistický ObčZ  z roku 1964, zcela poplatný své socialistické době!
 
0 0
možnosti

barbudo

13. 7. 2005 21:15
Re: Majitel nebo nevolník?
... majiteli, co je to majetek a co je vlastní majetek?
... asi tak přibližně?
0 0
možnosti

Delirium Tremens

13. 7. 2005 10:23
... na vlastní náklady jsme museli byt rekonstruovat ...
To mi připomělo, jak si známý (s povolením majitele bytu) nechal natáhnout do bytu plyn na vlastní náklady. Majitel bytu pak za ním přišel s tím, že když už je v bytě plyn, tak se vlastně jedná o byt vyšší kategorie a tak by se mohli dohodnout na vyšším nájemném. Podotýkám, že už to předchozí bylo tržní ... :-)
 
Líbí se mi jak si nejvíc stěžují lidi, kteří nemusí začínat s hypotékou takřka od nuly v reálném tržním prostředí s byty.
0 0
možnosti