Diskuze

Řetězce testují, jak nahradí sáčky na pečivo. Ve hře je i opakované použití

Obchodní řetězce testují, čím nahradit igelitové pytlíky používané při nákupu pečiva či zeleniny. Část obchodníků se také snaží omezit podíl igelitů a plastů v obalech produktů vlastních značek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já sama již několik let chodím na nákupy s plátěnou taškou, kterou doma vyperu. Ovšem zajímalo by mě, nakolik zatíží životní prostředí výroba tenkých - sice rozložitelných - sáčků na ovoce a pečivo a na kolik papírových sáčků s průhlednou folií. Chtěla bych znát výpočet odborníka a ne se podřizovat nějakým hurá akcím od EU.

0 0
možnosti

R11a40d73i42m 60Š11o17l82c

1. 2. 2018 9:40

Kde je problém, ještě jako děcko si pamatuji jak babička vždy říkala, když nás posílala na nákup, jestli máme sáček na rohlíky...

0 0
možnosti

"Například trička jsou převázána bavlněnou stuhou místo igelitového obalu".

A je ta stuha růžová s mašličkou... ;-D

0 0
možnosti

V Itálii mají zakázané plastové sáčky a místo nich mají kompostovatelné sáčky, které nejsou k rozeznání od plastových (nerozpadnou se cestou k pokladně, osobně odzkoušeno ;-)). To by bylo řešení, zejména pro rozvojové země, které všechno dávají do plastových sáčků, které potom po jednom použití končí v moři.

1 0
možnosti

Běžte s tím už na Macháčkův palouk. ;-O

0 0
možnosti

Takže sáčky máme vyřešené, teď ještě zakažte pivo v plastu a plechovkách a bude to snad komplet. Lahváč do každé rodiny! ;-)

1 0
možnosti

No, to ale už nepůjde, protože to by se nelíbilo těm velkým hráčům.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že by se mělo vymyslet i opakované používání toaletního papíru. Použít ho pouze z jedné strany je ohromné plýtvání!

1 1
možnosti

Tak se řeší sáčky na pečivo a v rubrice ONA (móda) se dočtu, že "Začíná doba plastová...."8-o

5 0
možnosti

Pssst před Krákorou, mohlo by ho trefit )))

1 0
možnosti

Řeknu vám o ekologii Ministerstva životního prostředí, jestliže máte firmu, která něco dováží, kupuje, prodává atd. v nějakém obalu, musíte se zaregistrovat a zaplatit roční poplatek u státní společnosti EKO-KOM (jde pouze o to být registrován a platit, nic jiného nekontroluje, když budete bedny házet do řek a olej lít do kanálů je jim to jednu, kontrolují pouze jestli platíte a máte smlouvu), jednou jsme nějak neprodloužili smlouvu s touto naprosto zbytečným subjektem a šla jsem vysvětlovat a pro trest na MŽP, kde jsem dostala 1000 Kč pokuty a bylo to vyřešeno. Přinesl mi ten náš pohovor a ,,rozsudek" vytištěný asi na 10 stránkách hnusného tmavého recyklovaného papíru, musí to archivovat 10 let, jenže tenhle papír vydrží pouze pět, takže to po pěti letech vynáší a znovu tiskou na normální papír ))) a to mi prozradil ten cop mi dal tu pokutu )))

2 0
možnosti

Tak důležité je, že si dokážete obhájit, proč nutně musíte mít na každý nákup kýbl obalových plastů.

1 1
možnosti