Diskuze

Guvernéři ČNB: Ekonomika zpomaluje, čeká nás ale stále pozitivní vývoj

Současný šéf ČNB Jiří Rusnok, i jeho dva předchůdci na guvernérském postu Miroslav Singer a Zdeněk Tůma, vidí nejbližší vývoj české ekonomiky optimisticky. Hospodářství sice lehce zpomaluje, žádná katastrofa však nehrozí, shodli se všichni tři v anketě iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

;-D;-D;-D;-D;-D no já nevím jestli se smát nebo brečet ... při dnešním pohledu na pražskou burzu ten článek nějak neštimuje.

0 0
možnosti
PJ

je to prima

drahota nahoru a několikrát jste okradli na úsporách vlastní občany při znehodnocení měny. Nechápu čím se chcete chlubit, tím že jste podpořili majitele montoven?

1 0
možnosti
LP

Ekonomika by tolik nezpomalovala, naopak více vzkvétala, kdyby přestala existovat česká koruna. Ale to by si ČNB pod sebou podřezala větev své všemoudrosti, tak toto před námi tají a až bych řekl, že i lže, než aby přiznala tuto pravdu.

1 0
možnosti
LC

Statistika říká opak.

0 0
možnosti
JK

J23a26n 54K44r92u11p64k48a

1. 1. 2020 15:38

Jak to říkalo to vypasené prasátko Singer? Za import devalvace a inflace nelze tyhle lidi chválit. Normální hospodářský vývoj spolu s podnikovými inovacemi byl nahrazen umělými zásahy ve prospěch investorů a měnových spekulantů ze zahraničí. Takovou politikou se Západu nevyrovnáme a zůstaneme jen nádeníky v subdodavatelském průmyslu bez přidané hodnoty, dále ochuzovaného účetně transferovými fintičkami. Děkujeme. Tak pokud někdo má být souzen za vlastizradu, tak nikoliv premiéři polistopadových vlád, nýbrž jen a právě tito.

1 1
možnosti
RC

A firmam brani neco inovovat?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
PT

Si děláte srandu, když bude EURO za 15 Kč, tak naši výrobci neprodají nic, ani do EU ani doma, na nereálný kurs při přechodu na EURO dojeli země jako Řecko, Itálie, Španělsko. Rv

1 0
možnosti
ZK

Mohli by ze srandy tak na pět let podrazit korunu tak na 30 Kč/€. Třeba si ještě někdo postaví montovnu a nějakou levnou pracovní sílu přivezeme.

0 0
možnosti
RH

Máte pocit, že ČNB dělá či někdy dělala něco ze srandy?

0 0
možnosti
JV

Ani jeden z nich neprohlásil, že hospodářství zpomaluje. Všichni řekli, že zpomalí RŮST hospodářství.

0 0
možnosti
KS

Jo díky těmto lidem mohly odtéci do zahraničí vyšší dividendy .

4 0
možnosti
RC

Aby odtekly vyssi divi, muselo se ekonomice darit, coz je samozrejme pozitivni i pro lidi, ze?

1 1
možnosti
ZK

Šikovní kluci, ty dva biliony co rozdali spekulantům při podrážení koruny se nám budou vracet ještě desítky let. Ale na otrockou práci jsme zvyklí, tak snad to nějak zvládneme.

2 2
možnosti
RH

Devizové rezervy vzrostly o 2,5 bilionu korun. Podle vás další 2 biliony rozdali. Můžete mi prozradit, kde se těch 4,5 bilionu vzalo?

1 0
možnosti
RC

"nic moc se nedeje, budeme bohatnout pomaleji...." a pak se to rozjelo.... MK v roce 2008 o roce 2009. A NIKDO necekal, ze to bude takovy hukot.

1 0
možnosti