GE Capital Bank bude poskytovat hypotéky

- GE Capital Bank získala od centrální banky licenci k vydávání hypotečních zástavních listů. Banka tak bude moci jako osmý peněžní ústav v republice poskytovat hypoteční produkty se státní finanční podporou. Banka chce nové hypoteční produkty představit v první polovině roku 2000. K těmto službám plánuje nabízet rovněž pojištění, poradenství v oblasti realit a vyřizování na katastru nemovitostí. GE Capital Bank chce využít zkušeností finanční skupiny GE Capital v ostatních zemích, např. v Polsku, kde tamní GE Capital Housing Bank je na čele trhu hypotečních úvěrů.

Přeměna bývalé Agrobanky na GE Capital Bank skončila nedávno. Od 1. listopadu se na všech pobočkách banky používá pouze název GE Capital Bank.

V Česku dosud poskytovaly hypotéky Českomoravská hypoteční banka, Česká spořitelna, Komerční banka, HypoVereinsbank, Bank Austria Creditanstalt, ČSOB a Živnostenská banka.

Do konce října letošního roku poskytly hypoteční banky klientům 20.215 hypotečních úvěrů. Celkový objem úvěrů činil 37,369 miliardy korun.