Diskuze

Mladí Češi se mohou učit u Slováků. Ti se méně zadlužují a více ušetří

Čeští mileniálové jsou více zadlužení než jejich slovenští vrstevníci, vyplývá z průzkumu společnosti KRUK. Zatímco mladí Slováci více spoří, Češi se nechávají často zlákat nabídkami rychlých spotřebitelských úvěrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pcha...a hlavne proto je pulka z nich v CR...v zapadnich zemich to byva po Polacich druha nejvetsi komunita...ve srovnani s CR je to rozvojova zeme...

0 1
možnosti

Štandardom pre každého, kto si chce založiť rodinu, je vlastné bývanie. Prenájom je v podstate vždy len núdzové, dočasné riešenie.

Pri dnešných cenách nehnuteľností /nemovitostí/ teda iná cesta nie je, len na začiatku niečo ušetriť a zvyšok si na kúpu bytu či stavbu domu požičať.

Na Slovensku v podnájmoch býva len minimum ľudí. Ako som už uviedol, je to vždy núdzové a dočasné riešenie, pokiaľ sa nepodarí zohnať si niečo vlastné.

0 0
možnosti

J57i17ř58í 18J37u55r16a67n

21. 8. 2020 21:06

Mam dva poznatky:

1) Je to mozna trosku od veci, ale jakmile vyvezla USA demokacii do Libie. Prvni co tam nadnarodni korporace nabidly byly pujcky. Mistni nejdrive vubec nechapali co to je a proc. Pujcky jsou hned po zbrojnim prumyslu nejvetsi existujici busines.

2) Osobni zkusenost: Nabidka kresitky special for me: Rikam si proc ne. U moji banky. S penezma na beznem uctu problem nemam. Jenze nastaveni automatickeho zaplaceni/prevodu sluzne castky je pouze za poplatek. Zdarma je zaplaceni/prevodu pouzepoloviny dluhu. Kazdy prumerne inteligentni z tohohle pochopi jaka je pointa... Clovek je tvor zapometlivy ze ano.

0 0
možnosti

Je to aj na školstve, na Slovensku patrí finančná gramotnosť do povinnej výuky na základných a stredných školách.

https://www.minedu.sk/vyucovanie-financnej-gramotnosti-v-skolach/

0 0
možnosti

Asi tam odbory tak neškodí. U nás vytvořily brutální nátlak na růst mezd nepodložený růstem produktivity takže následovalo zdražování. Všichni berou víc ale nemají se lépe ani si víc za mzdu nekoupi. Jen ti co spořili mají po letech spoření najednou směšnou částku a samozřejmě dětem spoření nedoporučí. Vydělali jen zadlužení protože snadněji splácí.

1 0
možnosti

J85i58ř14í 22V84a12n55k

21. 8. 2020 11:05

Já to mám nastavené jinak a pro mě zadlužení znamená zisk ,to znamená čím víc zadlužený jsem tím více vydělávám, ale každý to má jinak .Záleží kvůli čemu se zadlužuji že ano ;-D[>-]

2 1
možnosti

az budou cesi mit platy v eurech taky budou setrit

Dneska musi po vyplate rychle bezet do obchodu aby ty zlate ceske koruny rychle utratili nez uplne ztrati hodnotu. Dnes jsme na prvnim miste v evrope v inflaci!

2 4
možnosti

Nějak Vám tady nehraje to množství Slováků žijících tady. Proč žiji v zemi, která má korunu, když můžou žít u sebe v eurech? Podívejte se na slovenskou nezaměstnanost, úroveň zdravotnictví, školství....Slovensko má pouze krásné hory a přírodu, jinak je to tam hnusný.

3 6
možnosti

Na Slovensku ještě žijí mladí Slováci? Při tom množství mladých Slováků by to člověk neřekl. No a teď k věci - šetřit je finanční zločin, neboť při dnešní inflaci, kdy ŽÁDNÝ Z TV, SPOŘÍCÍCH ÚČTŮ nepokryje inflaci? Mladí Češi si po studiích budují kariéru a berou hypotéky - to už je investice do budoucna a lepší než šetřit fiat měnu. Já mám úspory ve svých investičních bytech v Praze a nedávno jsem fixnula za 1,79 % a i to se mi zdálo hodně. Je to krása mít menší úrok než je inflace a hlavně reálná splátka klesá v čase, kdežto nájemné roste. Mám na spořícím účtu 350 tisíc inflačních peněz v případě potřeby a to je vše.

3 2
možnosti

a kde ti mladí vezmou na investiční byt v Praze? Prostě ze začátku musíte šetřit, jen peníze dělají peníze.

0 0
možnosti

Já bych z toho vyřadil hypotéky, jinak to bude značně zkreslené.

Celkově to není žádné překvapení, už jen s ohledem na to, kdo je nejbohatší Čech. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Největším nepřítelem současné vlády byly, svého času, hrací automaty, kvízomaty a herny všeobecně. Jen aby se nám chudáček cigánek nezadlužil a neskončil v exekuci. Podívejte se na současné reklamy, přímo nabádají lidi, aby se zadlužili, měli problémy se splácením a padli do dluhové pasti. To, ale současné vládě nevadí, jelikož sama jde příkladem. 1/2 bio za půl roku? Kdo by to dokázal, přičemž ani jeden z vládních činitelů není osobně zodpovědný. Vše zaplatí sprostí občané, ať už zvýšením daní nebo výraznou inflací.

0 1
možnosti

ráčil ste si všimnout, že tu byla jakási nákaza a krize?

1 0
možnosti

Článek je nesmysl. Nemají ČNB, která vráží kudlu do zad, ve jménu dotací pro exportní firmy už asi 30 let, aby ty exportní firmy mohly draze nakupovat komponenty a suroviny a pak to celé za pár šupů prodat.

1 1
možnosti