Diskuze

Vláda schválila sedmiprocentní digitální daň pro internetové giganty

Vláda v pondělí schválila zavedení sedmiprocentní daně pro velké internetové firmy, jako jsou Facebook nebo Google. Do státního rozpočtu by podle odhadů ministerstva financí měla přinést pět miliard korun ročně. Zákon by mohl začít platit během příštího roku. Musí ho ještě schválit parlament a podepsat prezident.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A to budou kontrolovat, kdy se jakému uživateli zobrazila reklama?

0 0
možnosti

Tenhle daňový výkřik populisty, který sliboval nezvyšovaní daní je nesmyslný a hlavně nekoordinovaný úlet. Jde mu hlavně o daně, které se příliš nedotýkají jeho byznysu. Proto odmítá socanskou sektorovou daň, protože jde o banky, které ho úvěrují.

Digitální daň by měla šanci, pokud by na ní byla širší shoda. Nedošlo ani k dohodě na úrovni EU!! A tam se navrhovala daň jen 3%! Její zavedení vyžaduje harmonizaci korporátní daně v EU a vyřešení právního problému s dvojím zdaněním. Jen tak mimochodem. Francie zavedla sazbu 3%, Rakousko chvíli diskutovalo o 3% a nakonec dalo 5%. Furiant Andrej chce 7%. Nikdo zatím nevybral ani cent.

Teprve až se to pokusí fiskál vyměřit a vybrat, začne to pravé divadlo. Nakonec to může skončit tak, že místo finančního profitu budeme neúspěšně financovat drahé soudní spory. Stačí si vybavit kauzu "Diag Human". :-P

0 0
možnosti

Fuj.

To raději zvyšte DPH.

0 0
možnosti

a ona ma ceska financni sprava nejake paky na to, aby ty dane z povinnych subjektu dostala, pokud se tyto rozhodnou vysi danoveho zakladu rozporovat, pripadne podobne vymysly okazale ignorovat ?

1 1
možnosti

Stejné nesmysly jste mleli o EET.

Zákony dnes již platí, ne jako když tu vládla ODS.

0 0
možnosti

P81e54t59r 32L67a36u35n

19. 11. 2019 4:13

Tato daň je rozumná věc.

1 2
možnosti

Až na to, že nevynese ani korunu.

0 0
možnosti

Zdaníme internetové giganty speciální daní ... no a pak vymyslíme něco speciálního i pro ty ostatní.

0 0
možnosti

Kde soudruzi asi udělali chybu?

"Snížíme DPH, nezvýšíme přímé daně

Politici nám tvrdí, že stát má málo peněz přesto, že v porovnání s vyspělými ekonomikami daníme nadprůměrně. Na daních platí naši občané až o pět procent ročního hrubého domácího produktu více. Současně patříme do první trojky zemí, ve kterých v období let 2000–2013 došlo k největšímu zvýšení daní. Další zvyšování daní je pro ANO nepřípustné. Chceme vrátit sníženou sazbu DPH na 10 procent, tento výpadek rozpočtu budeme řešit zefektivněním výběru daní a snížením provozních výdajů ministerstev. Naším cílem je sestavovat vyrovnané rozpočty a dále nezadlužovat naši budoucnost a budoucnost našich dětí." A ten zbytek se jim taky nějak nevyvedl;-D

https://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/program/volby-2013/zkraceny-program/

3 0
možnosti

R27u18d43a 23S72l70a52v23í70k

18. 11. 2019 20:14

Fakt geniální výmysl vládo, no po tomhle může ČR rovnou zapomenout na nějaké investice od velkých IT společností. Čecháčci prostě tou levnou montovnou chtějí být napořád.

3 2
možnosti

Takže další daň? Cože to sliboval p.Babiš?

3 0
možnosti

Neskutečně trapné. To bude překvapení, až z firem, co nemají s ČR nic společného, nedostanou ani korunu.

8 0
možnosti