ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Zájem o dezinfekční gely vzrostl stonásobně, říká jejich výrobce

  • 3
Až stonásobný růst poptávky zaznamenala v posledních dnech kvůli rozšiřující se nákaze novým typem koronaviru brněnská firma Green idea. Snaží se uspokojit především stálé zákazníky, avšak objevili se i takoví, ke kterým by se firma za normální situace nemohla dostat. Ve středu to řekl majitel společnosti Jiří Pantůček.

Firma Green idea vyrábí pod značkou Topvet kosmetické přípravky včetně dezinfekčních gelů a potravinových doplňků. Do zdravotnických zařízení dezinfekční gely nedodává, ale v případě potřeby, pokud bude oslovena, je připravená spolupracovat.

Vláda zakáže vývoz roušek a dezinfekce. Velké akce zůstanou, řekl Babiš

Za běžné situace dodává firma zhruba 90 procent své produkce českým zákazníkům, zbytek pak na Slovensko. I kdyby se jí týkalo nařízení vlády o zákazu vývozu dezinfekčních prostředků z Česka, nijak by se jí to nedotklo. 

„Našimi zákazníky jsou primárně lékárny, zdravé výživy či masážní salony. Nyní jde poptávka ze všech stran a je to pro nás také obchodní příležitost,“ řekl Pantůček. Loni prodala firma tisíce kusů gelů, nyní je podle Pantůčka poptávka po statisících, možná i milionech.

Ve firmě se nyní pracuje na směny a všichni, kdo mají čas, se zapojují do výroby včetně majitele. Brzy se má také zvýšit kapacita výroby, ale ani tak není reálné, aby firma veškerou poptávku uspokojila. „Navíc musíme vyrábět i všechno ostatní, abychom dostáli závazkům k zákazníkům,“ uvedl Pantůček. Gely totiž představují jen menší část portfolia.

Zatímco některé výrobce v současnosti limituje problém s dodávkou surovin z Číny, Pantůčkův podnik je nemá. „Veškeré suroviny pro výrobu gelů nakupujeme od evropských výrobců,“ řekl Pantůček.

,