Delvita opouští region, Češi jsou hlavně na diskonty.

Delvita opouští region, Češi jsou hlavně na diskonty. | foto: iDNES.cz

Delvity zavřely, za týden otevřou Billy

  • 25
Kdo si chce ještě nakoupit v Delvitě, má v pondělí poslední možnost. V pondělí večer se dveře obchodů Delvita navždy uzavřou. Až za týden znovu otevřou, budou už zákaznici nakupovat v řetězci Billa. Asi stovku Delvit totiž přebírá skupina REWE.

Podle informací MF DNES to může trvat i rok či rok a půl. Delvity se budou nejprve měnit zevnitř, loga zmizí až úplně poslední.

Zmizí také zboží z Delvity s lvíčkem a postupně ho nahradí značky Clever a Billy. Otevírací doba se nejspíš měnit nebude. Otevřeno by tedy mělo zůstat do osmi večer, někdy i do devíti či desíti večer, podle místa.

Akční leták Billa

Nakupujete rádi v prodejnách Billa?

Aktuální leták Billa
i všechny nejlepší nabídky z letáků vždy najdete na AkčníCeny.cz.

Víte, kde je vaše nejbližší prodejna Billa?

Mluvčí Delvity Petr Uchytil už dříve uvedl, že 97 supermarketů bude uzavřeno v úterý 29. května a znovu se otevře 4. června.

Ve všech prodejnách je potřeba provést inventuru a další administrativní úkony spojené s převodem na společnost Billa,“ uvedl Uchytil. Mluvčí už také dříve řekl, že nabídka zboží by se nijak výrazněji měnit neměla.

Kromě Delvity z Česka v minulosti odešly řetězce Julius Mein, německá Edeka a také francouzský Carrefour.

Delvita v posledních letech v Česku vykazovala vysoké ztráty. Například předloni v ČR prohloubila ztrátu na 839 milionů korun ze 185 milionů v roce 2004. Neuhrazená ztráta Delvity z minulých let na konci roku 2005 činila dalších 1,75 miliardy korun.

Tržby Delvity za prodej zboží předloni meziročně klesly o 470 milionů na 8,4 miliardy korun. Loňské výsledky Delvita zatím nezveřejnila, doplnila ČTK.

,