Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Conseq koupil od Nizozemců penzijní fond Aegon. Má 100 tisíc klientů

  • 10
Domácí společnost Conseq Investment Management se rozhodla koupit od nizozemské finanční skupiny Aegon její českou penzijní společnost. Přibližně 100 tisíc smluv klientů Aegonu na doplňkové penzijní spoření bude nově spravovat Conseq penzijní společnost.

Conseq tak posílil svoji pozici na trhu penzijního spoření, do něhož vstoupil začátkem roku 2013. Společnosti Conseq ani Aegon se nezúčastnily II. pilíře penzijního spoření.

Přebíraný fond je tzv. transformovaným fondem (dřívější penzijní připojištění), který musí ze zákona připsat v každém kalendářním roce nezáporné zhodnocení. Převzetím musí tato podmínka zůstat klientům zachována, nedojde ani k žádným změnám v penzijních plánech a také investiční strategie fondu se zásadním způsobem měnit nebude.

"Transformované fondy musí být kvůli každoroční garanci řízeny velmi konzervativně, především přes dluhopisy a peněžní trh. V této oblasti má Conseq dlouhou historii a naše fondy překonávají výkonnost konkurence," uvedl ředitel prodeje Conseq penzijní společnosti Richard Siuda.

Další možností pro stávající klienty je podle něj přestup do nových penzijních fondů Conseq. "Chceme se dlouhodobě věnovat právě penzijnímu spoření, které je nyní velice blízké dlouhodobému investování do podílových fondů," uvedl k transakci Jan Vedral, předseda představenstva a hlavní investiční manažer společnosti Conseq Investment Management.