Diskuze

České chipsy jsou škodlivější než německé, ale chutnají lépe

Časopis dTest porovnal kvalitu českých chipsů s německými a skandinávskými stejné značky. Tuzemské brambůrky sice vyhrály, co se chuti týče, avšak skončily nejhůře co do obsahu rakovinotvorného akrylamidu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K17a24r56e11l 85D83r10d13a

5. 12. 2017 17:21

To je ale divně napsaný článek... Rv

Lay's zemi původu tají, ale myslím, že pochází z Polska a že to lze na balení poznat. Proto mohou drtit českého výrobce polskou "dotovanou cenou". Popisovat je jako české, je docela podvod.

Hobža má karcinogenů 1210, zatímco norma připouští 1000. Článek vyznívá, jako že žádný problém nebyl zjištěn. Rv

(Jinak LIDL vykopl nedávno noname Bohemky a nasadil nějaký šunt. Zůstává jim to teď ležet v regálech. Až na to, že LIDL dříve vyhrával testy se stejným obalem, ale se zcela jiným výrobkem, který už v LIDLu nekoupíte. Zašel jsem do Kauflandu. Docela obstojné chipsy, ale polské...)

Ehm, co nejprve definovat pojem "české chipsy"? :-P

0 0
možnosti
TT

Ten akrylamid, to je podobná chýra jako lepek, ne?

0 0
možnosti
MK

Za komancu jsme tu měli bufet, toceny pivo, sekana,.chlebíčky.....a prodávali tam bramburky v celofanu. Sami je tam dělali. Neměly chybu- mastné, osolené akorát, nejlepší byly vždycky na dně pytlíku. Jen vzpomínka, už nikdy jsem nic podobného nejedla. A to nebyly fritezy a kdejaké vymoženosti.

1 0
možnosti
RN

Taky byla průměrná délka života cca o pět let kratší...

1 2
možnosti
RJ

Na brambůrkách miluji to, že jsou nezdravé, s chutí si je dám, nicméně jednou za dlouho

6 1
možnosti
JM

Nezdravé je třeba skočit z Nuseláku.

0 0
možnosti
PH

P97e77t62r 38H68o75r56á79k

5. 12. 2017 14:22

Hobža se s tím asi moc nepáře. Vzhledem ke vzhledu a chuti výrobku mne to nijak ani nepřevapuje.

0 1
možnosti
KF

A od brambůrků/chipsů někdo čeká, že budou zdravé?

18 0
možnosti
TN

Já myslel, že slova čipsy a brambůrky nejsou volně zaměnitelná. Jak jsem nedávno kdesi četl, brambůrky jsou opravdové opečené plátky brambor a výrobně dražší a náročnější, kdežto čips(y) jsou "vymáchané" plátky brambor a zbavené úplně všeho včetně škrobu až na nosnou "kostru", na kterou pak zpětně nanese veškeré koření včetně "příchuti brambor".

5 0
možnosti
TT

O tom byl nedávno článek tady, mám dojem, že v Ekonomice o tom vykládal majitel Stráčnickejch brambůrek.

0 0
možnosti
PK

koukam všechno co člověk sežere už je jedovatý, to už aby byl člověk pod drnem

5 0
možnosti
PD

P35e18t56r 96D55l73o54u65h87ý

5. 12. 2017 14:02

To je vcelku známá věc. S každým nádechem, každým soustem i každým lokem je člověk blíž smrti. A když nic z toho nedělá, tak smrt už nastala.

7 0
možnosti
MP

Test chipsů a mezi testovanými výrobky jsou i brambůrky?? 8-o

0 0
možnosti
DD

Hm, Petr Hobža a jeho strážnické, mé oblíbené. Teď se dočtete, že vyrábí jed.

1 0
možnosti
JV

To snad je jasné.

Jinak stážnické v malém balení mi chutnají víc než ve velkém :-)

1 0
možnosti