Otevření hobbymarketu Bauhaus v Plzni.

Otevření hobbymarketu Bauhaus v Plzni. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Hobbymarket rozdával montérky, u vchodu stála fronta už za tmy

  • 91
Srocení stavebních dělníků připomínalo ranní otevření nového hobbymarketu v Plzni na Borských polích. První tisícovka lidí, která přišla v pracovním oblečení, totiž zdarma dostala originální červené montérky Bauhaus. V pracovním tak vyrazili na nákup třeba i maminky s dětmi nebo senioři.

Bauhaus avizoval, že otevře ráno v šest hodin a už za tmy před vchodem čekaly asi tři stovky zákazníků. "Protože jsme viděli, jaká je před obchodem fronta, otevřeli jsme už ve třičtvrtě na šest," sdělil mluvčí Bauhausu Tomáš Hanzlík.

Mnozí zákazníci si ráno přišli právě jen pro slibované montérky zdarma a tak byly v davu vidět i manželské páry oblečené do pracovního. Jeden penzista přijel před obchod v naleštěném superbu, ale i on vystoupil z drahého vozu v pracovním.

Podle Hanzlíka ale největší část příchozích tvořili řemeslníci, tedy lidé, kteří v montérkách skutečně denně pracují.

Na originální montérky s logem obchodu se stála fronta, lidé ale čekali spořádaně. Mezi šestou a devátou hodinou, kdy se montérky rozdávaly, přišly do nové prodejny asi dva tisíce lidí.

"Všechny montérky byly pryč za hodinu a půl. Zákazníkům, kteří přišli v pracovním, ale už se na ně nedostalo, jsme rozdávali ceny útěchy například čepice nebo nářadí. Nezaznamenali jsme žádné potíže či nepříjemnosti, lidé byli disciplinovaní a rozdávání montérek brali s nadsázkou," konstatoval Hanzlík.   

Někteří zákazníci už v půl sedmé vyjížděli z obchodu ven i s nákupy, pořizovali věci hlavně na zahradu - hlínu, mulčovací kůru nebo sazenice.

"Je to zajímavé hlavně cenami, věřím, že vydrží. Nakoupil jsem nějaké květiny a přístroj do dílny. Bauhaus jsem zatím znal jen z reklamy," řekl jeden z prvních nakupujících, František Kůs z Plzně.

"Teď pospíchám, tak jsem to jen proběhl, ale určitě se sem ještě vydáme s manželkou. Určitě je tam co vybírat," sdělil Miloslav Suk z Líní.

Mnozí z prvních zákazníků se do obchodu vrátí už o víkendu. "Nakoupil jsem levně mulčovací kůru na zahrádku. Ale vydáme se sem ještě s manželkou o víkendu a nabídku si pořádně prohlédneme," plánuje Zdeněk Štrunc z Plzeňska.

Bauhaus je už čtvrtým hobbymarketem v Plzni. Konkurují mu OBI, Baumax a Hornbach.

,