Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Českou poštu čeká transformační proces. Rakušan počítá i se zavíráním poboček

Českou poštu čekají velké změny. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) by se mohla rozdělit na dvě základní části. Ministr zároveň počítá s tím, že počet poboček České pošty v zemi klesne, a to asi o 300. Nejmenších obcí se ale tyto změny dotknout nemají. Poštovní služby se podle Rakušana naopak mají stát dostupnějšími.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Zajímalo by mně, jestli by bylo možné doručení doporučeného dopisu přes výdejní box. V případě, že by nebyl do vlastních rukou v tom nevidím žádný problém, pouze by musel odesílatel znát telefon, nebo email adresáta. To by poště ušetřilo spoustu nákladů. Ale to je asi sci-fi.

0 0
možnosti
DK

S poštou nekamaradim již 3 roky, mám klid a vše je doručené včas...

0 0
možnosti
IF

Česká pošta vždy důsledně zaostávala se svými službami za vývojem o celý parník. Když se začaly objevovat první faxy i u nás, pošta klidně spala. Odeslat či přijmout fax na poštovním úřadě bylo možné až když už faxy vycházely z módy a nahradily je e-maily. Na rozšiřování elektronické pošty reagovala ČP zvýšením ceny listovních zásilek. Když nastal boom e-shopů, pošta opět zaostala, ačkoliv při jejím počtu poboček a rozvozovém pokrytí mohla být na čele a před soukromými společnostmi.

Co s tím nyní? Asi nejlepší by bylo u rušených poboček převést část ušetřených peněz na obecní úřad, který by si mohl najmout jednu pracovní sílu zajišťující provoz veřejné internetové stanice, pomoc lidem, kteří tuto techniku nezvládají a dohled nad poštovními boxy (třeba v majetku Zásilkovny, či Alzy) před úřadem.

2 0
možnosti
VN

To je pravda. Ale s těmi službami to kdysi dávno bylo lépe. V dobách, kdy telefon doma byl luxus si každý mohl zatelefonoval z pošty.

Co se týče převádění poštovních služeb na obecní úřady, o to už se pošta snaží už dlouho, ale většina z nich o to nestojí, protože je to spíš prodělečné, záleží na velikosti obce, jak mají úřední hodiny a pod.

0 0
možnosti
JK

Bydlení na venkově má celou řadu výhod ... Levnější bydlení, lepší ovzduší, přírodu hned za barákem, ale holt má také nějaké ty nevýhody, jako třeba horší dostupnost některých služeb. Je naprosté chucpe, pokud má zákazník z Prahy dotovat provoz poboček někde na kotárech, člověk z Černé jámy nad temnými lesy mně levnější bydlení v Praze také nesponzoruje. Ať pošta provozuje jenom ziskové pobočky, a ty ztrátové nechť prostě zruší ... Každý si může vybrat, jestli mu ty výhody venkovského bydlení za ty nevýhody stojí, nebo nestojí.

A ano, vím, že v současné době pošta ty pobočky jenom tak rušit nemůže, protože režim veřejné služby ... Ale to není nic, co by se nedalo legislativně změnit.

1 2
možnosti

Politici zlikviduji vsechno. Jen doufam, ze se za poslednich deset let, co se snazi rozlozit stat, shniji ve vezeni.

0 2
možnosti
TK

Český pošta to je černá díra na peníze, lidé chtějí levné služby nebo alespoň za stejnou cenu, ale vše díky inflaci zdražuje. Soukromé firmy jako zásilkovna, se s tím umí poprat tj. máte aplikaci zadáte kam co chcete poslat dáte na pobočku (nějaký obchod) nebo do Z-boxu, řidič jednou přijede a naplní balíky, vybere ty co má a potřebuje to minimální lidskou součinnost. Naproti tomu, pošta prostě má pořád ty kamenné pobočky, vše je neskutečně pomalé (hlavně ten jejich IT systém, kde všechno znovu z lístku opisují do PC), ty pobočky musí udržovat a hlavně vytápět, Z-Box takové náklady rozhodně nemá, kraviny jako výběr peněz, nákup losu atd. samozřejmě neposkytuje, protože to je k ničemu když máte bankomaty, sazku atd. Pak samozřejmě to nelze dělat za stejné peníze, proto je česká pošta v takovém manku...Rv

2 0
možnosti
Foto

J22i66ř18í 28E91r41b84e52n

9. 3. 2023 15:07

Zaujala mě poznámka "hlavně ten jejich IT systém, kde všechno znovu z lístku opisují do PC" - máte nějaký lepší nápad, jak ta data o odesílateli a o příjemci relativně spolehlivě do systému dostat, než tak, že je tam během pár sekund napíše přímo ta přepážkářka? Od okamžiku podání po okamžik dodání všechno funguje na čárové kódy a hromadný sběr dat.

0 0
možnosti
AM

České poště se zdaleka vyhýbám. A nejsem ocividně sám.

0 0
možnosti
MV

Stát je nejhorší hospodář, zvláště když vedoucí pozice ve firmě jsou trafiky pro loajální politiky, nebo kamarády. Všechny soukromé spediční firmy poštu předěhly, i když ve srovnání s poštou začínaly od nuly. Je to smutné vidět, jak prosperující společnost vedou tito pseudo manažeři do konkurzu.

Povedou takhle k bankrotu i ČEZ, až ho zestátní?

4 0
možnosti
Foto

Která spediční firma doručuje obyčejná psaní až do domu nebo naopak cenná/důležitá psaní do ruky/s dodejkou?

A nebo důchody?

0 0
možnosti
TH

Příběh Česká pošta je čím, dál, tím, víc katastrofa! Vůbec se nedivím, že nic u této instituce nefunguje. Všechno to může skončit také tím, že většina zaměstnanců podá hromadně výpověď. Já jsem přesvědčen, že brzy bude DHL Czech Post a vznikne franšízová síť poboček. Lze tedy v Praze třeba na sídlišti Jižní Město očekávat zrušení poboček Praha 43 - Benkova a Praha 419 - Opatovská. Přitom Praha 415 - Podjavorinské má otevírací dobu: Po-Pá: 8-20, So: 9-13 tak třeba právě Praha 419 nebyla vůbec pro lidi Po: 10-12, 13-18, Út: 8-12, 13-16, St: 10-12, 13-18, Čt-Pá: 8-12, 13-16. Myslím si, že pobočka Praha 1 - Jindřišská by mohla být otevřená Po-Ne: 1-23 a Brno 2 - Nádražní Po-Ne: 6-22.

0 0
možnosti
Foto

Českou poštu buď zrušit a nebo zprivatizovat.Minulé pondělí 27.2.jsem odesílala doporučenou zásilku,za kterou jsem zaplatila nehorázných 72 Kč a naivně jsem si myslela,že když je to doporučeně,tak že příjemce bude mít zásilku druhý den.Ale příjemce mou zásilku dostal až ve čtvrtek 2.3.Podotýkám,že zásilku jsem podávala na hlavní poště v Táboře a posílána byla do Českých Budějovic.I na kole bych to stihla dřív než tahle zastydlá instituce.Na co je taková služba?

8 1
možnosti
MK

V lednu jsem posílala doporučený dopis do Prahy. Bylo pozdě odpoledne. Na poště mi paní nabídla, jestli chci dostat za poplatek 3.-- Kč SMS o převzetí příjemcem. Dále mi nabídla, jestli chci, aby doporučený dopis byl dodán příjemci ještě ten den, kdy dopis dorazí na dodací poštu, tzn. hned druhý den. Za poplatek 7.-- Kč. Na můj udivený dotaz, že dopisy snad roznášejí pošťáci denně, mě vyvedla z omylu. Mají rajóny, do kterých chodí obden nebo jednou za 3 dny. A pokud zrovna v den dodání zásilky na dodací poštu není příjemce v rajonu, který mají obsloužit, dopis tam leží, až na něj přijde řada.

Druhá zkušenost - je dobře, že pošťačky mají svého řidiče na rozvoz dopisů. Dnes jsem byla svědkem, jak malé poštovní auto rozváželo listovní zásilky,/ne balíky/, ale neřídila ho poštačka, ale chlap. Ta jen vyběhla z auta, vhodila dopis do schránky a odfrčeli. 2 lidi na rozvoz, to se vyplatí. Chápu, že třeba nemá řidičák, ale ty dopisy mohl rozvézt jeden člověk. Ne dva.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil

12. června 2024  11:51,  aktualizováno  12:33

Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

11. června 2024

Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní

12. června 2024

Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....

Airbus rakouských aerolinek prolétl krupobitím. Bezpečně přistál i bez čumáku

10. června 2024  10:29

Nedělní let společnosti Austrian Airlines těsně před přistáním těžce poškodilo krupobití. Asi po...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Číňané naletěli ruským podvodníkům. Zaplacené tisíce tun mědi nikdy neviděli

13. června 2024

Obří čínský státní obchodník s komoditami vyšetřuje ztrátu, kterou mu způsobili ruští podvodníci....

Emirates hledají letušky, lákají na nezdaněný plat i benefity. Jinde vyčkávají

17. června 2024

Letecká společnost Emirates během uplynulých dvanácti měsíců přijala 2 600 letušek. Podobný apetit...

Politici chtějí změny na ÚOHS, překopávají pravidla pro zakázky i soutěže

17. června 2024

Brněnský Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nejspíš čekají velké změny. Stát představil...

Čína vyšetřuje dovoz vepřového z Evropské unie. Ta se důsledků neobává

17. června 2024  15:06

Čína zahájila vyšetřování možného dumpingu ze strany dovozců vepřového ze zemí Evropské unie,...

RegioJet má jasno. Starý národní zabezpečovač by nehodě zabránil

17. června 2024  13:59

Národní liniový zabezpečovač by srážce vlaků v Pardubicích dokázal předejít. Myslí si to alespoň...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!