ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lukáš Marek, MF DNES

Přátelství nevyšlo. Muž psal ženě, ať šetří na rakev, pak vytáhl i pistoli

  • 2
Až tři roky vězení hrozí muži z Jindřichova Hradce, který příliš nezvládl vztah se svou kamarádkou. Nejdříve jí vyhrožoval formou vulgárních SMS, pak na ni najížděl autem a nakonec i namířil pistoli.

Vztah dvojice, který se dá označit jako „kamarádství s bonusem“, vygradoval v pondělí 28. září. Už o den později si muž převzal od policistů sdělení, že je podezřelý z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

„Nejdříve psal v pondělí přes den poškozené urážlivé a vulgární SMS zprávy s tím, aby si šetřila na rakev,“ upozornila jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová. 

Téhož dne okolo 19. hodiny, když šla žena z místa svého bydliště na zastávku MHD, aby odjela do práce, na ní před bytovým domem čekal v autě.  

Pak na ní cestou k zastávce opakovaně najížděl a jen několik centimetrů od ženy vždy zabrzdil. Při tom ještě túroval motor vozidla.

„Následně na zastávce MHD vzal do ruky plynovou pistoli černé barvy, kterou měl položenou na sedačce vozu. S tou se vyklonil z okénka a namířil ji na poškozenou,“ popsala mluvčí. 

Žena logicky dostala strach a bála se o život, proto vše oznámila na policii. Ta muže zadržela. Nyní ho jindřichohradečtí policisté trestně stíhají v režimu zkráceného přípravného řízení.