Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Neznámý pachatel ničil sklad pneumatik, vymlátil přes šedesát oken

  • 0
Policisté ze Sezimova Ústí vyšetřují neobvyklý případ vandalství. Neznámý ničitel rozmlátil kameny více než šest desítek oken v budově bývalého kravína. Objekt je dlouhodobě ve špatném stavu.

K výtržnictví došlo v době od 29. září do 2. října. Pachatel či pachatelé vymlátili okna objektu v obci Záhostice.

„Vhozením kamenů poškodili celkem 61 oken, čímž majiteli způsobili škodu předběžně odhadnutou na částku 12 tisíc korun,“ sdělil mluvčí policistů Miroslav Doubek.

V současné době slouží budova jako sklad pneumatik, v minulosti zde byl kravín.

„Vím, že majitel není odtud. Koupil to před několika lety. Nejsem si jistý, jak moc objekt sleduje. Budova je postavená za socialismu, takže podle toho vypadá. Jen trochu se v minulosti opravovala. Myslím, že si někdo chtěl zkrátka udělat ramena. Vandalismus tady nikdy nebyl,“ oznámil Pavel Eybert, starosta Chýnova, pod který Záhostice spadají.

Ze skladu nic nezmizelo. „Došlo jen k vandalskému jednání. Při něm neznámý poničil téměř všechna okna. Po pachateli či pachatelích stejně jako motivu jejich skutku, policisté pátrají,“ dodal Doubek.

Veřejnost zároveň žádá o pomoc. Pokud by někdo mohl poskytnout jakékoliv informace k události, může je nahlásit na stanici nebo volat na čísla 974 238 730 či 974 238 770.