Noční pohled na budoucí podobu IGY v Českých Budějovicích.

Noční pohled na budoucí podobu IGY v Českých Budějovicích. | foto: CPI Property Group

V Budějovicích budou dvě multikina. CineStar zachová i starý komplex

  • 1
Sedmnáct sálů ve dvou multikinech budou mít k dispozici obyvatelé Českých Budějovic. Vedení multikin CineStar rozhodlo o tom, že komplex v obchodním centru Čtyři Dvory bude provozovat i nadále po otevření nových prostor v IGY.

„Plán je, že s otevřením nového multikina v IGY nechceme zavírat to staré. Aktivně pracujeme na tom, abychom dokázali uřídit oba provozy. Zásadní bylo vědět, jestli má majitel obchodního centra zájem pokračovat. Společně jsme nakonec dokázali najít dohodu,“ sdělil ředitel multikin Jan Bradáč.

Nemá obavy z toho, že by se dvě multikina od podzimu ve městě nevyužila. „Strach není na místě. Je to o pragmatické úvaze, analýze a reakci na situaci. Působíme ve srovnatelných městech, jako jsou Pardubice, Olomouc nebo Plzeň, kde vedle nás fungují i další hráči,“ vysvětlil Bradáč.

Při řešení budoucnosti promítání v obchodním centru Čtyři Dvory se vedení zaměřilo hlavně na období, kdy se ekonomice nebude dařit tak jako v současné době.

„Český trh dosahuje enormních výsledků. Z hlediska počtu diváků je letošek nejlepší rok za posledních 20 let. Přijdou ale horší období, a proto nám šlo i o modely na časy, kdy se tolik dařit nebude,“ dodal Bradáč.

V novém multikině v IGY bude devět sálů, tedy o jeden více než v tom současném. CineStar provozuje dosud jediné multikino na jihu Čech od roku 2002. Komplex má kapacitu 1 400 míst. To nové nabídne modernější vybavení, VIP místa či kvalitnější techniku.