Tragická nehoda se stala nedaleko Třeboně na hlavním tahu ve směru na Lišov a České Budějovice. | foto: Policie ČR

Při tragické nehodě u Třeboně zemřeli dva lidé, další čtyři se zranili

  • 10
Po srážce dodávky, osobního vozidla a kamionu nedaleko Třeboně na hlavním tahu do Českých Budějovic zemřeli dva lidé. Záchranáři ošetřili další čtyři zraněné. Příčiny nehody policisté vyšetřují, komunikace byla asi tři hodiny zavřená.

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem 13:45 hodin přibližně v úseku mezi Vranínem a Třeboní. „Příčinou dopravní nehody by mohl být defekt pneumatiky,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, hasiči i policisté. „Nákladní vozidlo se střetlo s dodávkou a osobním automobilem,“ informovala policie.

Kromě dvou posádek záchranářů z Třeboně letěl na místo také vrtulník. „Tři osoby utrpěly lehčí poranění, jedna žena středně těžké poranění hlavy. Všechny čtyři jsme následně převezli do českobudějovické nemocnice. Bohužel si tato nehoda vyžádala dva lidské životy,“ potvrdila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Zranění těchto dvou lidí byla neslučitelná se životem a zemřeli ještě před příjezdem záchranářů, kteří už jim neměli jak pomoci. Podle informací od policie jsou oba mrtví z osobního vozidla.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz