Diskuze

Na Šumavě někdo kamenuje fotopasti, už jsou rozbité tři

Správci Národního parku Šumava v poslední době zaznamenali tři případy kamenem rozbitých fotopastí. To jim kromě finančních škod komplikuje například práci při výzkumu. Fotopasti na Šumavě monitorují vlky, rysy, jeleny či losy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověk to zní hrdě!!:-/

0 0
možnosti

Naprosto odsuzuji ničení cizího majetku, ale chápu, co k tomu někoho mohlo vést. Skryté kamery v lese dost lidí štvou, člověk aby se bál i vyčurat za smrčkem. Ve městě nemám s kamerami žádný problém.

Pachatele bych spíš tipnul na někoho, kdo si rád hraje na vojáky a chce být v lese sám, nebo se tam chodí muchlovat s milenkou. Moc se mi nezdá ta teorie se zloději dřeva, jak tu v diskuzi tvrdíte.

Lesáci, pokud vám nějací šmejdi kradou dřevo, doporučuji jiný způsob ochrany. Třeba čidlo náklonu. Zavrtat ho do klády, jak s tím někdo pohne, tak vám to pošle SMS a můžete tam na něj vletět i s policií. A bude to levnější, než fotopast. Pochytáte těch pár zlodějů a budete mít klid. To dělá pár lidí; většina je slušná.

Způsob ochrany se skrytou kamerou evidentně moc nefunguje, když neochránil ani ty kamery.

0 0
možnosti

Opravdu nemyslím, že by někdo ničil fotopasti kvůli tomu, že se chce vyčůrat nebo že si do lesa vodí milenku. Napadají mě jiné možnosti - může to být člověk, který je zničil z obavy, že by mohl být zachycen, když dělal něco nelegálního (jezdil lesem na motorce, chodil na místa, kam je zakázaný vstup ap.). Nebo zahořklý člověk, kterému z principu vadí nové technologie nebo ochrana přírody. Kam, jak jsem před časem zjistil, patří i někteří starší myslivci.

2 0
možnosti

Já bych tohle chování trestal hůř než krádeže, prodej drog nebo hospodářskou kriminalitu. U toho totiž člověk aspoň chápe, proč to ti lidé dělají, kvůli vlastnímu prospěchu. Tohle nemá žádný smysl.

7 0
možnosti

Nemají tam co dělat. Nebude trvat dlouho a ochránci dají ke krmelcům příbory.

1 15
možnosti

Na druhou stranu, chodím po Šumavě často a to, že je v lese past se člověk dozví pouze pokud je u ní a objeví jí. V okolí naší chaty jsem zatím obejvil tři. Nedoporučuji nikomu vzít manželku a deku do přírody.

11 0
možnosti

Natožpak nemanželku.

10 0
možnosti

Celá Šumava je doslova prošpikovaná snímači pohybu a fotopasti na každém rohu.

Jak se někam hnete už je starost co tam děláte..

To je libůstka strážců na Šumavě.

Najít fotopast není vůbec snadné, jak se zdá je jich tam tolik že už nejdou ani schovat.

Paradoxem, je že zveřejnění záběrů z fotopastí přiláká lidi a ve výsledku tak zvířatům škodí.

:-)

1 10
možnosti
Foto

to je ten jelen s flintou, zahájil druhou fázi odboje ...

7 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem, že pytláci nemají rádi fotopasti. Před pár roky dokonce proběhl nějaký soud s jedním takovým. Pokud někdo hází kámen na fotopast, ta ho nevyfotí? Nevím...

2 1
možnosti

Pokud kamen hodíte z místa, které je mimo zorný úhel tak ne, druhá věc je, že můžete mít zakrytý obličej.

0 0
možnosti

Medvědi je odnášejí a mění na zlaťáky.

5 0
možnosti

Pokud má ta fotopast v sobě nějakou paměťovou kartu, tak by snad mělo být možné z ní vytáhnout poslední data, ne? Nebo ji pachatel pokaždé odnesl?

1 0
možnosti

Předpokládám, že odnesl ....... fotopast nerozezná zvíře od člověka, a vandal asi nebude riskovat, že na té kartě bude i jeho fotografie.

1 0
možnosti