Mladý řidič jel na Strakonicku příliš rychle a s autem vjel přímo mezi stromy. Náraz do jednoho z nich nepřežil (9. listopadu 2019) | foto: PČR KŘP Jihočeského kraje

Mladý řidič jel příliš rychle, narazil do stromu a zemřel

  • 4
Smrtí 21letého řidiče skončila noční dopravní nehoda na Strakonicku. Řidič jel příliš rychle, vyjel ze silnice a vrazil do stromu. Jeho dvacetiletou spolujezdkyni záchranáři odvezli do nemocnice.

Tragická nehoda se stala v sobotu pár minut po jedné hodině v noci. Auto vyjelo ze silnice v lesním úseku mezi obcemi Vodňanské Svobodné Hory a Pražák.

Jednadvacetiletý řidič auta značky Opel Corsa jel po silnici ve směru od obce Vodňanské Svobodné Hory směrem na Pražák. „Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace, s vozidlem vyjel vlevo mimo komunikaci směrem do lesního porostu a následně narazil levou stranou vozidla do stromu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mladík zemřel na místě nehody. Jeho dvacetiletá spolujezdkyně, která v době nehody seděla na předním sedadle, skončila zraněná v nemocnici.

Policie nabádá řidiče, aby nepodceňovali jízdu v noční době a plně se na řízení soustředili.

Na jihočeských silnicích se jedná již o 61. mrtvého. Poslední tragická nehoda se stala na Písecku ani ne osmadvacet hodin před výše popsanou tragédií.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Opel Corsa, nemocnice