Nehoda u Tchořovic na Strakonicku.

Nehoda u Tchořovic na Strakonicku. | foto: HZS Jihočeského kraje

Nebezpečná jízda stála řidiče život. Při srážce se zranily i dvě děti

  • 6
Nepřiměřená rychlost a nezvládnuté předjíždění pravděpodobně stojí za tragickou nehodou, která se stala na Strakonicku za obcí Tchořovice. Po srážce dvou aut zemřel dvaatřicetiletý muž, další tři lidé se zranili.

Nehoda se stala v pátek před půl sedmou večer. Za Tchořovicemi se střetla vozidla Škoda, v níž jela sedmatřicetiletá žena s dvěma dětmi, a Volkswagen s dvaatřicetiletým řidičem.

„K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič VW jedoucí směrem na Lnáře zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu a povrchu pozemní komunikace. Při zařazení do svého jízdního pruhu po předjíždění vlivem rychlosti nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky a přejel do protisměru, kde se střetl se osobním vozidlem škoda,“ popsala událost jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Na místo okamžitě vyrážely všechny složky záchranného systému včetně vrtulníku letecké záchranné služby.

„Hasiči po příjezdu hydraulickým vyprošťovacím zařízením vystřihávali jednu osobu a ihned zahájili její resuscitaci. Poté muže předali do péče záchranářů. I přes jejich veškerou snahu byla zranění natolik vážná, že jim osoba na místě podlehla,“ sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Zranění utrpěli také všichni tři lidé ze škodovky, z toho dvě děti, které sanitky převezly do nemocnice.

Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody šetří strakoničtí dopravní policisté. Silnice byla opět průjezdná po jedenácté hodině večer.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz