Děti přecházely po přechodu u mostu přes Blanici v Husinci. | foto: Policie ČR

Dívka na přechodu odstrčila bratra, aby ho nesrazilo přijíždějící auto

  • 63
Zdraví a možná i život svého sourozence zachránila ve středu duchapřítomná školačka v Husinci na Prachaticku. Když šly děti po přechodu, všimla si dívka blížícího se auta a včas mladšího bratra odstrčila stranou. Chlapec tak vyvázl jen s oděrkami. Řidička dostala pokutu.

Dopravní policisté ve středu ráno přijali oznámení, že v Husinci na přechodu pro chodce na hlavní silnici srazilo auto chlapce. 

„Při vyšetřování se však ukázalo, že ke srážce vozidla s dítětem vůbec nedošlo. Duchapřítomná sestra totiž svého mladšího bratra odstrčila z přechodu stranou, čímž střetu s autem zabránila,“ popsala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že školáci jsou mladší patnácti let.

Chlapec při pádu na vozovku utrpěl drobné oděrky a záchranáři ho odvezli na ošetření do nemocnice.

I když se dopravní nehoda vlastně nestala, řidička osobního vozidla Škoda Fabia, která málem srazila dítě, dostala pokutu za přestupek, protože ohrozila chodce na přechodu. Jestli svoji chybu nějak vysvětlila, policisté neuvedli.

„Dopravní policisté jí uložili blokovou pokutu dva a půl tisíce korun, což je v horní hranici sazby za tento přestupek,“ upřesnila Joklová.

K incidentu došlo v Husinci na hlavním tahu z Českých Budějovic na Šumavu.

K incidentu došlo v Husinci na hlavním tahu z Českých Budějovic na Šumavu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz