Škodu na autě policisté odhadli na milion korun.

Škodu na autě policisté odhadli na milion korun. | foto: Policie ČR

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

  • 1
Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů odhadli policisté škodu na mercedesu na milion korun. Mladá žena nadýchala 1,29 promile. Vyvázla jen s lehkým zraněním, hrozí jí až rok vězení.

Nehoda se stala v sobotu v pět hodin ráno. Dvaadvacetiletá řidička ve voze Mercedes-Benz nezvládla řízení u obce Záblatí. Mířila na Lomnici nad Lužnicí a po projetí mírné levotočivé zatáčky vyjela vpravo mimo komunikaci.

„Tam narazila pravou přední částí vozidla do stromu. Náraz auto odmrštil vlevo mimo vozovku, kde zůstalo zaklíněné mezi dalšími dvěma stromy,“ doplnila jindřichohradecká policejní mluvčí Věra Mžiková.

Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 1,29 promile alkoholu. Škoda na vozidle odhadli na milion korun. Mladá žena vyvázla z nehody s lehkým zranění, spolujezdci se nestalo nic.

„Řidičce za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ upřesnila mluvčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz