Z pobořené korby se vysypal náklad.

Z pobořené korby se vysypal náklad. | foto: Policie ČR

Řidič neodhadl výšku vozu, pod viaduktem v Písku zdemoloval svůj náklaďák

  • 7
Řidič menšího nákladního auta podcenil výšku svého vozu a uvázl pod jedním z mostů v Písku. Šofér při nehodě poškodil vozidlo, vysypal náklad a lehce se zranil. Policisté připomínají, že k podobným nehodám dochází na tomto místě několikrát do roka.

Nehoda se stala ve čtvrtek ve 14 hodin na místní komunikaci v Písku mezi čerpací stanicí a areálem Jitexu na pravém břehu Otavy.

„Řidič s vozem tovární značky Iveco zřejmě plně nerespektoval snížený profil mostu pod železniční tratí a vjel pod viadukt, kde je povolená maximální výška vozidel 2,5 metru,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Vzhledem k vyšší konstrukci nástavby se vůz pod betonový most nemohl vejít a zablokoval průjezd pro další auta.

„Řidič utrpěl lehké zranění, které mu ošetřili přivolaní zdravotníci. Policisté případ zaevidovali a vyřešili pokutou. Způsobená škoda na vozidle byla vyčíslena na více než 550 tisíc korun a na mostní konstrukci 20 tisíc,“ upřesnil Bajcura.

Mluvčí připomněl, že podobné nehody řeší písečtí dopravní policisté zhruba šestkrát ročně. „Proto všem řidičům připomínáme, aby řádně sledovali dopravní značení a především řidiči dodávek a nákladních vozidel by měli mít na paměti výšku svého vozu,“ dodal.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz