Diskuze

Bez pití, kávy či polévky. Hosté v restauracích při obědech šetří

Před třemi lety nebylo těžké sehnat v jihočeské restauraci polední menu za sto korun. Dnes je to utopie. Dokonce ani v menších městech hostům na „hotovky“ nestačí 140 korun. Provozní a majitelé restaurací se tak připravovali na to, že jim po covidové pandemii odejde zbytek strávníků. To se však zcela nepotvrdilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OC

Dneska jsem se najedl v Rychnově nad Kněžnou za 85 Kč. Kachna se zelím a knedlem. Když jsem to viděl, musel jsem se dvakrát podívat na telefon, jestli je opravdu rok 2023...

0 0
možnosti

Nevěřím. Příště vyfotit. Jak ceník tak pokrm. :-)

0 0
možnosti
PN

P84e58t81r 41N93o66v52á97k

13. 4. 2023 10:57

Já si nestěžuji u nás v poslanecké kantýně se najím do stovky i s kávičkou a panáčkem:-)

2 0
možnosti
TT

Chodím kolem "bistra" v podobě karavanu na jinak nepoužívaném parkovišti a tam mají kebab za 109. To budu muset jednou vyzkoušet.

0 0
možnosti
VP

Já si tedy k mrkvovému tataráku a k texturám květáku s omáčkou Morney už taky kafe nedávám.

Doba je zlá :-P

0 0
možnosti
JS

Jako dát někde v Horní Dolní, teda v Soběslavi, 2 kila za menu (byť si můžu přidat, což u normálně velkého oběda jaksi ani nemám běžně potřebu), to je tedy fakt síla. V Praze (Vršovice, Vinohrady) chodím běžně na menu za 160-170 Kč.

0 0
možnosti
FM

Byl jste nekdy v Sobeslavi? Ve Vrsovicich na Kodanske to je terno.

0 0
možnosti
TN

Předražený kafe v restauraci si taky nedávám, navíc většinou ze stejného automatického kávovaru, jako je v každé firmě nebo i doma. Možná tak občas v kavárně, ale i to omezuju, většinou akorát někde na cestách nebo výletech s dětma, si člověk sedne na něco dobrého (a nechá tam litr za kafe, zákusky a nealko...)

0 0
možnosti
PN

Souhlasím. O kávě v restauracích se moc nemluví, ale považuji to za extrémně předražený produkt. Samotná surovina nebývá kvalitní (asi velmi šetři v nákupu) a k toku nejobyčejnější přístroj. Tady vidím propastný rozdíl mezi cenou a kvalitou. Ale když to lidi kupují...

1 0
možnosti
MU

Rostaci...setri a tim podle nasich predstavitelu mohou za soucasny marast..

0 0
možnosti
TN

Taky jsme přestali chodit do sice blízké, ale průměrné meníčkové restaurace. Za tu cenu už si člověk raději zajde o kousek dál nebo to vyřeší jinak. A teplý oběd není potřeba ani každý den, v restauraci. Raději si dám 2x týdně kvalitní jídlo než 4-5x lepší školní jídelnu, což přiznejme si (nebo spíš ti hospodští, velká část poledních meníček prostě je - a za to 150+ a ještě drahé pití nemá smysl dávat.

1 0
možnosti
TA

To bude tím, že u nápojů se restaurace nebojí ceny řádně napálit, u jídla si to nedovolí, lidi by jim přešli jinam. A pak se diví, že třetinku limošky za 40 korun lidi nechtějí pít.

5 0
možnosti
MP

Zajímavé je, že vietnamci jedou celou dobu za stejné ceny ...

1 5
možnosti