Diskuze

Nebezpečné bakterie chuť jídla nezhorší, varuje před letním průjmem primář

S nástupem letních teplot výrazně přibývá lidí, kteří se potýkají s průjmovými onemocněními. Nakazit se mohou při domácím grilování nebo na cestách do exotických zemí. Jak se před nákazou bránit, radí primář infekčního oddělení českobudějovické nemocnice Václav Chmelík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Salmonela z vejce, které je dlouho vyklepnuté? To už neplatí, že salmonela je na povrchu skořápky a pokud se vejce správně rozklepne, salmonela se do obsahu nedostane?

0 0
možnosti
JR

J97a16k64u80b 32R95o28u16s

6. 6. 2018 11:03

Ony se tam vždycky mikrogramy bakterií dostanou, ať to rozklepnete jakkoliv. Ovšem v množstvích, které v žádném případě nemohou být pro člověka nebezpečné. Ovšem když ty bakterie necháte chvíli pomnožit...

0 0
možnosti
JR

J49a38k70u79b 75R50o71u57s

28. 5. 2018 12:42

Na tyhle průjmy je nejlepší aktivované rostlinné uhlí z kokosové skořápky a enterosgel. Oboje skutečně neuvěřitelně rychle uleví a výrazně zmírní průběh podobných obtíží.

0 0
možnosti
PJ

Propláchnout střeva čas od času není zas tak špatné.

Jen kdyby u toho nebylo tak špatně.

A

0 1
možnosti