Škoda dva miliony korun vznikla po požáru dílny a obytné části stavení v obci...

Škoda dva miliony korun vznikla po požáru dílny a obytné části stavení v obci Nemějice na Písecku. (3. prosince 2021) | foto: HZS Jihočeského kraje

Na Písecku hořela dílna a dům, majitel se popálil. Škoda jsou dva miliony

  • 4
Škoda dva miliony korun vznikla po požáru dílny a obytné části stavení v obci Nemějice na Písecku. Záchranáři ošetřili majiteli popáleniny a převezli ho do nemocnice. Požár se z dílny rozšířil i na obytnou část. Příčinu požáru hasiči vyšetřují. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hořelo stavení v obci Slabčice, která je částí Nemějic. Požár začal v pátek před 14:30. 

„Když přijely první jednotky, hořela dílna, která stavebně navazovala na obytnou část stavení, v plném rozsahu. A požár se dál rychle šířil střechou právě nad bytovou část. Pro majitele, který se snažil požár uhasit, musela být povolána zdravotnická záchranná služba,“ uvedla mluvčí.

Majiteli ošetřili zdravotníci popáleniny a i kvůli tomu, že se možná nadýchal zplodin, ho odvezli do nemocnice.

Hasiči museli všechny části střechy, která se propadla do obytné části, rozebrat a dohasit. Velitel zásahu si vyžádal z Písku osvětlovací balon a další baterie do termokamery. 

„Jen tak bylo možné nalézt i případná skrytá ohniska požáru,“ uvedla mluvčí. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Milevska, Týna nad Vltavou a několik jednotek dobrovolných hasičů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,