VIDEO: Řidič se zákazem ujížděl i přes pole, v autě měl dva lidi

  • 9
Strakoničtí policisté spatřili muže se zákazem řízení za volantem auta. Když se snažili vůz s celkem třemi lidmi zastavit, řidič šlápl na plyn a snažil se ujet. Čtyřkilometrová honička skončila v poli u řeky Otavy.

Při události z minulého týdne hlídka vůz ve večerních hodinách pronásledovala a vyzývala řidiče k zastavení pomocí zvukového výstražného zařízení.

„Z ulice Podsrpenská ve Strakonicích se řítil vysokou rychlostí po silnici III. třídy ve směru na Modlešovice, nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Před obcí vyjel mimo komunikaci a pokračoval přes pole směrem na obec Hajská k místnímu vodojemu až ke břehu řeky Otavy,“ popsala strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Honička skončila přibližně po čtyřech kilometrech na břehu řeky ve směru na Přešťovice. Pronásledované auto se při jízdě terénem poškodilo a řidič musel zastavit.

Policisté tasili střelné zbraně a vyzvali posádku, aby opustila vozidlo. Šestadvacetiletý řidič a další dva muži ve věku 34 a 19 let vystoupili a podrobili se kontrole.

„Následná dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, orientační test na drogy však signalizoval podezření na amfetamin a metamfetamin. Lékařské vyšetření na odběr krve odmítl,“ upřesnila Nováková.

V autě policisté navíc našli plynovou pistoli a nůž. Při zákroku nebyl nikdo zraněn. Řidič je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Řidič ujížděl policistům ze Strakonic směrem na Modlešovice. Před nimi uhnul na obec Hajská a zastavil až u Otavy kvůli poruše auta.

Řidič ujížděl policistům ze Strakonic směrem na Modlešovice. Před nimi uhnul na obec Hajská a zastavil až u Otavy kvůli poruše auta.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz