Opilý řidič ujel od nehody, honičku s policisty na zasněžené silnici vzdal

  • 2
Dvě promile alkoholu nadýchal řidič, který na Strakonicku zavinil nehodu a ujel. Začal ho však pronásledovat svědek havárie, kterého záhy vystřídali policisté. Šofér se jim pokusil zmizet, na zasněžené silnici ale ujel jen pár stovek metrů.

Dvě auta se srazila v poslední lednový den navečer na křižovatce u obce Kbelnice. Řidič Škody Felicie podle policie vjel z vedlejší komunikace na hlavní a zkřížil cestu vozu Volkswagen Passat, který přijížděl od Strakonic.

„Řidič passatu ve snaze zabránit střetu strhl řízení, ale kolizi se nevyhnul. Po nárazu passat sjel do příkopu,“ popisuje policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Viník nehody však nezastavil a jel dál na obec Dobev. Sledoval ho však svědek havárie, který zavolal policii. Hlídka ho po pár minutách vystřídala a nalezla zaparkované vozidlo u Čejetic.

Nehoda dvou vozidel nedaleko Strakonic se obešla bez zranění.

„Když policisté chtěli řidiče zkontrolovat, šlápl na plyn a snažil se na zasněžené silnici ujet. Hlídka se vrátila do vozu a vydala se za ním,“ pokračuje mluvčí.

Honička však dlouho netrvala. Řidič po několika stovkách metrů zastavil u krajnice. Dechová zkouška u osmadvacetiletého muže ze Strakonicka prokázala hodnoty 2,03 a 1,92 promile alkoholu.

„Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodou se zabývají policisté ve Strakonicích. Velké poděkování patří i svědkovi, který policistům pomohl s popisem vozidla pachatele nehody a směrem jeho pohybu,“ doplnila Nováková.

Nehoda se obešla bez zranění.