ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lukáš Bíba, MAFRA

Motorista po nehodě nadýchal čtyři promile, opilá byla i spolujezdkyně

  • 7
Šofér z Tábora sjel mimo silnici a havaroval. Po příjezdu policistů bylo zřejmé, že před usednutím za volant pil alkohol. Naměřili mu více než čtyři promile a navíc zjistili, že nemá řidičské oprávnění. Silně opilá byla i jeho spolujezdkyně.

Muž středního věku boural minulé pondělí kolem druhé hodiny odpoledne.

„Řídil osobní automobil Mazda 323 v ulici Čsl. armády v Táboře. Při projíždění mírné zatáčky havaroval mimo komunikaci,“ popisuje mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. Muž narazil do obrubníku a poškodil pravé kolo vozu.

Na místo přijeli policisté, kteří provedli test na alkohol. Ten ukázal hodnotu 4,05 promile. Navíc zjistili, že šofér nemá řidičské oprávnění.

Kromě dalších motoristů tak opilý muž ohrozil i svou spolujezdkyni. I ona byla pod vlivem alkoholu, v dechu měla přes dvě promile.

Na místo přijeli i zdravotníci. Komunikace a manipulace s posádkou bylo složitá, protože aktéři nehody kvůli opilosti nevnímali a nerespektovali pokyny.

„Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Čeká jej soud a hrozí mu trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let,“ říká mluvčí Doubek.

Případů opilých lidí v tomto složitém období podle jeho slov přibývá. „A nemusí jít nutně jen o řidiče. Na základě informace, že dochází k větší konzumaci alkoholu, budeme provádět častější kontroly a dohlížet tak na to, aby bezpečnost silničního provozu zůstala zachována,“ doplňuje.