Dělníci dokončují okružní křižovatku na křížení Husovy třídy a Strakonické ulice. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Řidiči ve čtvrtek v Budějovicích projedou po nové kruhové křižovatce

  • 4
Ve čtvrtek, kdy v Českých Budějovicích začne agrosalon Země živitelka, se pro řidiče otevře nový kruhový objezd na křížení Husovy třídy a Strakonické ulice. Tím se zlepší dopravní situace na výpadovce na Písek, kde v těchto dnech stojí dlouhé kolony.

Dopravní zácpy a odkloněné linky MHD, které nabírají několikaminutové zpoždění. Tak vypadá situace v Českých Budějovicích mezi sídlištěm Vltava a Českým Vrbným už více než týden.

Na vině je uzavírka v místě křížení Husovy třídy a Strakonické ulice. Všem omezením bude ve čtvrtek konec. Rozestavěný kruhový objezd se v den zahájení Země živitelky otevře pro řidiče.

„Dopravě to velmi ulehčí, zejména proto, že zde nebudou semafory. Za den projede Husovou ulicí mezi Branišovskou a výstavištěm v obou směrech 23 tisíc aut,“ vypočítal náměstek primátora pro dopravu František Konečný.

Do čtvrtka tam ještě budou dělníci instalovat troleje a během středy tam doplní nové dopravní značení.

Okružní křižovatka za téměř 50 milionů korun se stane součástí přeložky mezi sídlišti Máj a Vltava. Stavba nové silnice propojující ulice Milady Horákové a Strakonická vyjde na více než sto milionů a podílí se na ní kraj i město. Je dlouhá zhruba 700 metrů a má být hotová na jaře příštího roku.

Nová okružní křižovatka, odkud se staví přeložka na sídliště Máj.

Nová okružní křižovatka, odkud se staví přeložka na sídliště Máj.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz