Diskuze

Žena žaluje nemocnici v Písku, po operaci dělohy má poškozený močovod

Českobudějovický krajský soud se začal zabývat případem dvaapadesátileté pacientky, která kvůli operaci dělohy z roku 2013 žaluje píseckou nemocnici. Má za to, že jí lékaři nedbalostí způsobili komplikace a utrpení. Během zákroku jí totiž nechtěně přerušili močovod.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J11a93n 13K14o19s73t30u16n

18. 6. 2019 16:20

Přerušení močovodu při gynekologické operaci, např. hysterektomii nebo odstranění vaječníku ev. adnexektomii, není žádná vzácnost. Je to možná komplikace tohoto výkonu. Děje se tak nejen v ČR, Německu, Rakousku, zbytku Evropy, ale dokonce i v USA. Prostě všude tam, kde se operuje. Navíc anatomie každého z nás se může maličko odlišovat, v kombinaci s obezitou a třeba nádorovým procesem se operační terén stává snadno velmi nepřehledným (zejména při laparoskopii).

Člověk, jenž si dovolí nazvat laparoskopickou operaci "běžnou", evidentně nikdy sám nic neoperoval. Je to podobný nesmysl, jako hlásat, že "slepák" je bazální operace pro začátečníky.

Paní je mi samozřejmě velmi líto a netroufám si se vyjadřovat k ev. nároku za vzniklé utrpení, nicméně hlasy "odborníků" a znalců "českého zdravotnictví" jsou velmi úsměvné.

2 0
možnosti
AK

A jelikož to není vzácnost, mají si na to doktoři dávat sakramentsky velký pozor. Mě se stalo něco podobného, ale dr. operatér si toho včas všiml a opravil, co měl. Pak se mi chodil ještě pár dnů omlouvat. Vše se zahojilo...jo, trvalo to nějakou dobu, ale nic dramatického. Ovšem kdyby si chyby při výkonu nevšiml, byl by to pěknej průšvih RvRvRv

1 0
možnosti
RM

Kdysi jsem měl zlomený nos, lékaři mi ho srovnali, poležel jsem si asi týden v nemocnici. Nicméně je to i po 30 letech znát, nos je trochu křivý, jistě ho mohli srovnat lépe. Zkusím tu nemocnici žalovat a s pomocí idnes snad dosáhnu finanční náhradu a ušlý zisk. S křivým nosem bylo podstatně horší se uplatnit na trhu práce, protože krom křivého nosu jsem velmi pohledný.

1 2
možnosti
PS

Marně - je to dávno promlčené.

Ale jinak chválím - šlendrián jsme is tu všichni zvykli zametat pod koberec, pžeci nebudeme bonzovat, že.

2 0
možnosti
Foto

M33i55r57a 39L70o40v90e

18. 6. 2019 14:44

Ceske zdravotnictvi zacalo nejak upadat. Rv

1 0
možnosti
PS

Za málo peněz pořídíte jen málo muziky, a proto se dávalo hodně peněz a úsilí na propagandu.

Realita ale je, že běžná okresní nemocnice v Česku je na hony vzdálená té Německé nebo Rakouské.

2 1
možnosti
PS

R^

Pacienti konečně zjistili, že podepsat informovaný souhlas neznamená vzdát se svých práv.

5 0
možnosti