Osobní auto nedalo na křižovatce v Českých Budějovicích přednost sanitce, záchranářské vozidlo se převrátilo na bok. (15. 10. 2022) | foto: ZZS Jihočeského kraje

Auto nedalo na křižovatce přednost houkající sanitce, skončila na boku

  • 49
Tři lidé se lehce zranili při sobotní srážce sanitky a osobního auta v Českých Budějovicích. Řidič automobilu vjel houkající sanitce v křižovatce do cesty, a ta se následně převrátila. Dopravu v místě kolize řídili policisté.

Nehoda se stala v křižovatce ulic Lidická a Mánesova v 11 hodin. Řidič fordu přijíždějící ke křižovatce z Lidické měl na semaforu zelenou. Po Mánesově ulici se však blížilo auto záchranářů se zapnutým světelným i zvukovým výstražným znamením.

„Senior v osobním autě výstražné signály nerespektoval a vjel do křižovatky. Došlo tam ke střetu se sanitkou, která se následně převrátila na bok,“ popsala mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.

Kdo nehodu zavinil objasní další policejní vyšetřování. Při nehodě se zranili dva členové posádky i převážená pacientka.

Po ošetření byli všichni tři s lehkými poraněními převezeni k další péči na traumatologii českobudějovické nemocnice. Křižovatka zůstala průjezdná, dopravu v místě nehody řídili policisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz