Zdrogovaný řidič na útěku srazil chodkyni, zastavila ho až zbraň policistů

  • 14
Policisté z Českokrumlovska za sebou mají divokou honičku za mužem, který řídil pod vlivem drog a způsobil hned několik dopravních nehod. Přitom měl navíc řízení zakázané. Jeho zběsilou jízdu ukončila až namířená zbraň.

Celá událost začala ve Velešíně na Českokrumlovsku v úterý 20. června odpoledne. Muž řídil osobní automobil značky Škoda Octavia s registračními značkami, které v tu dobu byly v pátrání.

„Vozidla si proto všimla hlídka kaplických policistů a chtěla ho předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat. Řidič ve věku 25 let zpozoroval policejní vozidlo ještě dřív, než hlídka použila světelnou a zvukovou signalizaci s nápisem STOP Policie, a začal ihned ujíždět,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Na útěku muž nejdřív přední částí auta narazil do jednoho z domů. Vozidlo se od zdi odrazilo a na místě navíc srazilo chodkyni. „Ani tato skutečnost však pachatele zastavit nedonutila. Pokračoval v jízdě a způsobil další dopravní nehodu. Tentokrát se střetl s vozidlem tovární značky Ford,“ popsal dále Šupík.

Vězni na vycházce ukradli auto, při policejní honičce s ním havarovali

Řidič ani tentokrát nezastavil a pokračoval v úprku směrem na Kaplici. „Vozidlo odstavil až na autobusové zastávce u obce Zvíkov na Českokrumlovsku. Tam ho hlídka za pomoci donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní vytáhla z vozidla,“ upřesnil mluvčí.

Pak muži nasadili pouta a hlídka lustrací na místě zjistila, že má zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2025. Test na drogy navíc u řidiče vyšel pozitivní na látky amfetamin a metamfetamin.

Kriminalisté ho už proto obvinili z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Muži hrozí až pětileté vězení.

Ke sražené ženě po nehodě vyjeli záchranáři s lékařem. „Utrpěla středně těžké poranění dolní končetiny. Po ošetření ji zdravotníci převezli do českobudějovického traumacentra,“ doplnila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz