ilustrační snímek | foto: František Vlček, MAFRA

Lupič v roušce povalil ženu za řopíkem, utekl s jejím mobilem

  • 6
Prachatičtí kriminalisté vyšetřují přepadení z minulého týdne. U Perlovic na Prachaticku okradl neznámý pachatel ženu na lesní cestě u vojenského opevnění. Do očí jí nastříkal pepřový sprej, povalil ji na zem a prohledal její batoh. Přepadená s policisty sestavila podobiznu. Hledají muže ve středním věku.

Přepadení se odehrálo minulý týden ve čtvrtek v katastru obce Perlovice. Žena ve středním věku procházela v půl čtvrté odpoledne lesní cestou směrem k Záblatí.

Cestou proti ní kráčel muž. Poté, co se minuli, přepadl ji v místech za vojenským řopíkem. Před samotným činem si nasadil roušku.

Prachatičtí kriminalisté hledají pachatele, který přepadl a okradl ženu za vojenským opevněním.

„Žena pachatele popsala jako muže ve věku přibližně 35 až 40 let, vysokého zhruba 170 cm, střední postavy, který byl oblečený v košili s krátkým rukávem vínové až cihlové barvy, šedých či modrých krátkých kalhotách a měl výrazně černé, husté vlasy o délce asi dvou centimetrů sčesané na pěšinku,“ popisuje sestavený identikit mluvčí jihočeských policistů Lenka Krausová.

Žena nesla na zádech batoh. Muž jí ho strhl takovou silou, až ji povalil na zem. Navíc oloupené nastříkal do očí pravděpodobně pepřový sprej a musela se nechat ošetřit v nemocnici.

„Při samotném přepadení měl muž nasazenou velice výraznou černou roušku ze silného materiálu, která měla z jedné strany buď malý kamínek či cvoček,“ dodává Krausová.

Kriminalisté nyní žádají veřejnost o pomoc při hledání pachatele. Pokud někdo muže na podobizně pozná, má kontaktovat linku 158.