Diskuze

V krajích chybí koroneři. O důležitou práci lékaři často nemají zájem

Za leden vyjeli koroneři v Jihočeském kraji k 280 případům. Kvůli pandemii koronaviru je to meziročně o sto víc než loni. Ale koronerů je málo a lékaři o tuto práci často příliš nestojí. Stejné je to i na severu a ve středních Čechách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Logicky to spadá pod RZS, příslušné obvodní lékaře a hlavně soudní lékařství pokud jde o podezřelá úmrtí. Není rozumné vxmýšlet nová pracovní místa kde nejsou doktoři obecně.

0 1
možnosti
Foto

Máte nepřesnou logiku a chatrnou znalost pojmů, když uvádíte jako vhodnou možnost RZS - tedy předpokládám, že snad myslíte zdravotnickou záchranou službu (ZZS)? Na ohledání ovšem není nic rychlého a zachránit mrtvolu se také jaksi nedaří, nemajíce živé vody. Vámi uvedená RZS neexistuje. Posádka ZZS je buď bez lékaře (RZP) nebo s lékařem (RLP ev. RV). Praktický lékař (opět: žádní obvodní už prosím čtvrt století neexistují) by byl jistě namístě, jenže ti nemají žádnou nepřetržitou 24 hodinovou povinnost starat se o své zapsané pacienty. Soudních lékařů jest tak málo, a jsou plně vytíženi soudními pitvami a posudky, že pro ohledání bez cizího zavinění kapacitu prostě nemají. Koroner je tedy jediné současné řešení. Jejich nedostatek je řešitelný něčím, co už máme tisíce let - tedy zaplacením úměrným nabídce a poptávce.

0 0
možnosti

Jak se jmenuje specialita na koronavirus?

Koroner

0 1
možnosti

Když nabídnete dobrý plat, určitě se někdo najde;)

1 0
možnosti
Foto

To není jenom o platu.

0 0
možnosti