Diskuze

Jak z vlastních švestek získat pálenku

Modré ojínělé plody švestek jsou posledním peckovitým ovocem, které osladí sychravé podzimní dny. Dobrá slivovice vás pak zahřeje i v té největší zimě. Valašská oliva, jak je také švestka nazývána, se stala doslova bohatstvím tamních lidí. Právě Valaši jsou považováni za mistry ve výrobě slivovice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

smigura

25. 11. 2004 12:27
navod jak si vyrobit aparaturu a jak destilovat je zde
http://www.homedistiller.org" target="_blank" rel="nofollow">http://www.homedistiller.org
0 0
možnosti

marekpoch

16. 11. 2004 16:23
tady
http://www.slivovicka.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www.slivovicka.cz
0 0
možnosti

jknedlik

29. 10. 2004 2:01
jak pálit?
K čemu ten článek je? Žádná informace jestli stačí tři odkapávačky a jak dlouhá má být delší trubička, a jak krátká v každé té odkapávačce.. A co teplota Nechci se otrávit metylákem. Potřebuju to NUTNĚ vědět do příštího podzimu.
0 0
možnosti

lagos

28. 10. 2004 15:34
no
No to jsem se toho teda moc nového nedověděl-i když pro toho, kdo to v životě neviděl jak se to dělá-vcelku dobré. Jo a zapomněli napsat, že se do kvasu nemá dávat cukr, že to pak řeže v krku:o)
0 0
možnosti

kossny

1. 11. 2004 15:41
Re: no
Myslím, že kilo do 200 l sudu neuškodí, a lépe se nastartuje proces kvašení. Důležitý je myslím hlavně stálost teploty v místnosti....
0 0
možnosti

pp28

28. 10. 2004 13:54
jak získat pálenku ?
Pěkný článek ..... ale skoro o ničem......   čekal jsem přesný návod jak si vypálit, jak nejlíp oddělit ten metanol , kolik úkapů a dokapů mám vylít , nebo znovu přepálit abych neoslepl.......   atd, atd.
0 0
možnosti

kvetkrasy

28. 10. 2004 13:36
Slovácko sa sůdí
Pijte   raději   víno,   ze   Slivovice  se  blbne
Pak  už     se  můžete   dát  jen na politickou   dráhu,
tam se to   nepozná
Můžete  blbě  žvanit, ožralý   bourat atd
0 0
možnosti