- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To zase psal nějaký neumětel, který nepřišel s kávovarem do styku.... prý automatické čištění u automatického espressa.... Když už nic, tak teda každý den aspoň vyndat a opláchnout spařovací hlavu, protože i po automatickém propláchnutí tam zůstává káva, a hlavně vysypat nádobu na použitou kávu, protože v té vlhké a teplé kávě úžasně roste plíseň, která se pak šíří po vnitřku mašiny... Takových "automaticky čištěných" mašin už jsem viděl... Kdyby byl autor článku co k čemu a neprotlačoval tady automatické výrobky DeLonghi, musel by napsat, že nejlepší káva je na pákovém espressu.....Jinak by kavárny byly plné automatických mašin, což, jak víme, nejsou :) A taky by napsal, že pro velmi dobrou domácí kávu postačí celkem jednoduché a i levné pákové espresso, a hlavně těsně před přípravou kávy namlet kávu na správnou hrubost a správně utampovat....
Tak. Taky není zmíněná voda a to, že je dobré před prvním použitím po delší době vypnutí tím automatem prohnat jen vodu, aby se to té staré zbavilo.
Jak psala že ani ti co ve s tom vyznají nedodržují třeba hrubost mletí. No oni často dobře ví co dělají. Já si třeba do french pressu melu jako do espressa, ale hodně zkrátím dobu louhování, ani ne minutu a slévám. Chuťově mi to tak mnohem více vyhovuje.
článek aneb o kávě toho moc nevím, ale proč o tom nenapsat ...