Umět vařit je prostě sexy. Domácí večeře připravená partnerem či partnerkou je mnohem atraktivnější než pozvání do restaurace. Z ohlasů čtenářů iDNES.cz je jasně čitelné, že mnozí vaří rádi. A dobře. Proč se tedy nepochlubit a ještě vyhrát některou ze zajímavých cen?
Stačí poslat fotografie z průběhu přípravy a samozřejmě výsledného pokrmu připraveného v troubě. Pozor, významnou složkou hodnocení bude celkový dojem neboli to, čemu se v gastronomii říká food styling, věnujte proto pozornost i nádobí a dalším doplňkům, které použijete u závěrečné fotografie.
Do e-mailu zašlete samozřejmě i recept s uvedením množství použitých ingrediencí a popis přípravy včetně typu trouby, programů a teplot, jež jste použili. A přidejte i pár vět o tom, kdo vás k vaření přivedl a vaše zkušenosti s vařením a pečením v troubě.
Soutěž O nejzajímavější pokrm z vaší trouby bude mít hned deset výherců. Odborná porota v čele s šéfkuchařem Antonínem Bradáčem vybere deset finalistů a z nich pak čtenáři zvolí vítěze.
Ten nejlepší získá opravdu atraktivní kousek do své kuchyně, vestavnou parní troubu AEG BS731440NM s vnitřním objemem 73 l za více než 35 tisíc korun, kde lze připravit pokrmy jako v profesionálním konvektomatu, tolik funkcí a možností nabízí.
I dalších devět finalistů se však může těšit na zajímavou cenu, a to kulinářský kurz v hodnotě 3 250 korun ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina pod vedením vynikajících šéfkuchařů v čele s Riccardem Lucquem, Radimem Gerlichem či Radkem Hasmanem.
Právě v kulinářském studiu v Krocínově ulici v Praze si můžete rovnou vyzkoušet i spotřebiče AEG.Každý si může vybrat takový kurz, jaký mu bude vyhovovat nejlépe, ale pouze z nejlepší řady Perefct dinner, viz pravidla soutěže.
A proč pokrmy z trouby? Nejen podle šéfkuchaře Bradáče představuje v současné době příprava jídla v troubě nejžádanější způsob vaření, vyhovuje zejména mladé generaci, je ideální i pro takzvané pomalé vaření, způsob, jenž znali naši předkové a který se teď opět vrací.
Nejlepší recept z vaší troubyPříspěvky do soutěže je nutné zaslat nejpozději do 10. června 2013, a to e-mailem na adresu bydleni@idnes.cz. Musí obsahovat:
K fotografiím přidejte také text: recept, suroviny, postup přípravy, použitý typ trouby a programy a teploty včetně "vychytávek", pokud je používáte. Připište také, kdo či co vás k vaření přivedlo, případně vaše zkušenosti s vařením a pečením v troubě. Jednotlivé příspěvky zveřejní redakce nejpozději do 10. června 2013, porota vybere deset nejlepších. Z těchto finalistů vyberou čtenáři vítěze hlasováním v anketě, která proběhne v termínu od 24. do 30. 6. 2013. Bližší informace k soutěži zde. Výherce získá vestavnou parní troubu AEG – BS731440NM v hodnotě 35 281 Kč, dalších devět finalistů pak voucher na kulinářský kurz ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina podle vlastního výběru v hodnotě 3 250 Kč z nabídky Perfect dinner na www.cucina.cz. Upozornění: Příspěvky s nekvalitními fotografiemi či neúplnými podklady nemohou být zveřejněny, redakce si vyhrazuje i výběr příspěvků k zařazení. |