ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Hasiči sundávali zlodějku ze střechy, ukrást stihla jen bankovky z roku 1968

  • 10
Pořádnou smůlu měla žena, která se vydala ve čtvrtek nad ránem krást do jednoho z rodinných domů v brněnských Tuřanech. Štěkot psa a následně probuzená majitelka domu ji vyhnala až na střechu, kde se lupička krčila u vikýře. Sundat ji museli až hasiči.

Policisté vyjížděli na místo s informací, že pachatelka je ještě na místě. Po chvíli ženu skutečně spatřili, jak se schovává za vikýřem. Dala o sobě vědět i tím, že po střeše byly poházené ukradené bankovky.

Hlídka si na pomoc přivolala hasiče, kteří na místo vyrazili s plošinou, aby pomohli devětadvacetiletou ženu ze střechy sundat.

„Jak vyšlo záhy najevo, žena vnikla přes zahradu na pozemek a dále odemčenými dveřmi do domu, který kompletně prohledala, a to včetně ložnice, kde v uvedenou dobu spal manželský pár,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Nevítaný návštěvník ale neušel psovi, který začal štěkat, probudil majitelku a ta na zlodějku narazila v jednom z pokojů. „Žena před ní utekla po schodišti na půdu a odtud na střechu,“ doplnila Cejnková. Záběry ani fotografie ze zásahu ovšem nemají.

Jediné, co mladá žena stihla z domu ukrást, byly bankovky, které pak zasypaly střechu. Jenže k její smůle šlo o neplatné československé peníze z roku 1968.

„Výtečnici, která má obdobnou trestní minulost a v minulosti již byla ve vězení, nyní za krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí s tím, že je stíhaná na svobodě.

V jiném případě zloděj před policisty utíkal po střechách a schoval se na půdě kostela: