Neznámý zloděj ve Šlapanicích na Brněnsku nejprve vykradl obydlí a pak se z odcizenými kreditními kartami vydal k bankomatu. | foto: Policie ČR

Zloděj si oblékl pláštěnku a vydal se k bankomatu, maskování však selhalo

  • 20
Po vynalézavém zloději pátrají jihomoravští policisté. Ve Šlapanicích na Brněnsku vykradl dům a pak se s odcizenými kreditními kartami vydal k bankomatu. Oblékl si na to kvůli bezpečnostním kamerám pláštěnku s kapucí, maskování ale selhalo.

„V domě sebral horské kolo, motorovou pilu a pánskou koženou tašku. V ní měl třiapadesátiletý majitel osobní doklady, firemní dokumenty a další věci, jako luxusní pero či značkový nůž,“ přiblížil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Kromě toho zloděj ukořistil i dvě platební karty. „S těmi obratem přispěchal ke dvojici bankomatů poblíž šlapanického supermarketu. Tam získal skoro padesát tisíc korun v hotovosti,“ uvedl dále mluvčí.

Muž si oblékl žlutou pláštěnku a na boty navlékl tmavé ponožky, aby na místě nezanechal stopy. Kamera však jeho obličej zachytila.

Majitel vyčíslil škodu celkem na skoro sto tisíc korun.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit