VIDEO: Muž vypáčil doručovací box, při útěku před policií zakopl

  • 1
Na muže, který se dobýval do samoobslužných boxů doručovacích společností, si počíhali policisté na Břeclavsku. Při následné honičce se ani příliš nenadřeli, protože zloděj po pár krocích zakopl a svalil se na zem. Vzhledem k tomu, že jde o recidivistu, skončil ve vazbě.

Třicetiletý muž si do samoobslužných schránek objednával hodnotné zásilky, místo zaplacení na místě však boxy se zbožím vypáčil. Takto postupoval i v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku, kam si nechal poslat balíček s elektronikou, pro nějž si s páčidlem přišel minulou středu po půlnoci.

„Jenomže při činu jej spatřila ukrytá hlídka. Ta zloděje při pokusu o útěk po pár metrech dostihla a zadržela,“ informoval policejní mluvčí Petr Vala, který z taktických důvodů nechtěl sdělit, jak se policisté o chystané krádeži dozvěděli.

Samotná honička připomínala staré grotesky, jelikož zloděj při úprku po pár krocích ztratil rovnováhu a tvrdě dopadl na zem.

Policisté následně zjistili, že podobného činu se muž dopustil nedávno i ve Vémyslicích na Znojemsku, kde byl policejní hlídkou rovněž okamžitě chycen. Zatímco tehdy byl stíhán na svobodě, nyní jej okresní soud v Břeclavi poslal do vazby.

„Za opakované krádeže mu hrozí až několikaletý pobyt ve vězení,“ poznamenal Vala.