Výroba drog v bytě v brněnských Vinohradech skončila výbuchem. Dva lidi utrpěli vážná zranění. | foto: Policie ČR

V brněnském bytě vybuchla varna drog, muž a žena mají vážné popáleniny

  • 20
Silná exploze vzbudila v pondělí kolem půl čtvrté ráno obyvatele brněnských Vinohrad. Výbuch otřásl jedním z bytů, jehož obyvatelé vařili drogy. Dva lidé utrpěli těžká zranění a jsou v nemocnici.

Případem se již zabývají kriminalisté z toxi týmu. „V době výbuchu se uvnitř bytu nacházela nájemnice s mužem. Ti při následném požáru utrpěli vážná zranění, se kterými museli být hospitalizováni,“ přiblížil policejní mluvčí David Chaloupka.

Příčina požáru byla podle policistů hned jasná. V kuchyni totiž našli chemikálie a zařízení potřebné k výrobě pervitinu a již připravené drogy.

„Detonace zničila interiér celého bytu, vyrazila okna, odlétající předměty poškodily i zaparkovaná vozidla u domu,“ doplnil Chaloupka.

Kriminalisté dvojici podezírají z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Záchranáři vyslali na místo čtyři posádky. „Do popáleninového centra Fakultní nemocnice Brno jsme převezli dva lidi. Mladý muž utrpěl popáleniny třetího stupně. Byla u něj nutná intubace a napojení na řízenou ventilaci. U mladé ženy byl také nutný převoz do nemocnice. Měla popáleniny druhého stupně,“ informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.