K výbuchu v brněnském bytě vyjížděli záchranáři, policisté a hasiči v červenci loňského roku. Na místě byl jeden zraněný. | foto: ZZS JMK

Jedna z plynových lahví uskladněných v bytě vybuchla, muž dostal čtyři roky

  • 14
Krajský soud v Brně poslal na čtyři roky do vězení muže, který v brněnském bytě skladoval propanbutanové lahve. Jedna z nich v červenci loňského roku vybuchla a zranila jednoho člověka. Škoda přesáhla půl milionu korun.

Po výbuchu v ulici Majdalenky v brněnské Lesné záchranáři dovezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny staršího muže, který utrpěl středně těžká zranění. Dalších třináct lidí muselo být evakuováno, protože byli v bezprostředním ohrožení života.

O vině obžalovaného už dříve rozhodl Městský soud v Brně, odvolací krajský soud rozsudek v úterý potvrdil. 

„Dospěl k závěru, že obžalovaný svým jednáním způsobil na cizím majetku značnou škodu. Dostal čtyřletý trest s tím, že byl zařazený do věznice s ostrahou,“ informovala mluvčí Krajského soudu v Brně Klára Belkovová.

Na místo museli tenkrát vyjet hasiči, policisté, záchranáři i strážníci. Jednosměrnou ulici museli uzavřít a zabezpečit pro příjezd a odjezd zásahových vozů. 

Vyšetřovatel tehdy škodu odhadl na asi 400 tisíc korun, podle obžaloby nakonec činila nejméně půl milionu korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz