Diskuze

Vinaři budou „přikyselovat“ víno, sklizeň měla vysokou cukernatost

Počasí způsobilo změnu v letošním vinařském roce. Vinaři totiž budou přikyselovat. Vláda před několika dny schválila návrh, který jim to umožní. V důsledku extrémně slunečného počasí měly hrozny z loňské sklizně vysokou cukernatost, což způsobilo zvýšené odbourávání kyseliny vinné přímo v hroznech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Sladek

13. 1. 2010 23:35
Tak proc teda nesklidit vino pri idealni cukernatosti

aby se to nepresvihlo a je to.  Pri pouziti refraktometru je to brnkacka.  Nebo nema cukr vliv na kyseliny?

0 0
možnosti
PK

paulius

13. 1. 2010 17:28
A zase budou zkroucené .....

0 0
možnosti
PF

farous

13. 1. 2010 13:16
Aspoň se to nemusí pro "čecháčky" přislazovat ...

;-)

0 0
možnosti
VV

vancev

13. 1. 2010 12:48
Chemický koktail nebo víno?

Dobře že to vím. Budu pít vína z Francie. Tam alespoň zaručeně vím, že když vinař začne míchat do vína různé sajrajty,tak ho zavřou.

V česku o něm píší v novinách a je superman.

Kromě toho některá mnohem lepší vína z Francie přijdou levněji.

0 0
možnosti
MS

suchna

14. 1. 2010 14:21
Re: Chemický koktail nebo víno?

je vidět, že nemáš tušení, jak se vyrábí víno. a už vůbec nemáš tušení, jak to chodí ve francii

0 0
možnosti
P

pinguone

13. 1. 2010 12:23
..jo jasne,nechte si to vino pro prazaky za kloboukem...

:-P

0 0
možnosti
PZP

pronásledován za pravdu

13. 1. 2010 11:36
Dyť víno je už tak kyselý, že se to nedá pít

;-€

0 0
možnosti
P

PLSFS

13. 1. 2010 12:42
Re: Dyť víno je už tak kyselý, že se to nedá pít

Ale oni mluvi o vine a ne o tekutine plnene (z neznamych duvodu) do vinnych lahvi a prodavanych za 69 korun v akci v Lidlu ;-)

0 0
možnosti